• Haberler
  • Memur
  • Anayasa Mahkemesi 25 Eylül 2024'te 4 dosya için sözlü savunma alacak

Anayasa Mahkemesi 25 Eylül 2024'te 4 dosya için sözlü savunma alacak

Yüksek mahkeme, esastan görüşeceği dört dosyada bugün Kültür ve Turizm Bakanı ve yetkililerden sözlü savunmalar alacak.

Anayasa Mahkemesinin (AYM) 25 Eylül 2024 tarihli Genel Kurul gündemi açıklandı. Mahkeme, 4 ayrı dosyada esastan karar vermeden önce sözlü savunma alacak. Söz konusu dosyalarda Turizmi Teşvik Kanunu, Uludağ Alan Başkanlığı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Uludağ Alanı Hakkında Kanun ve Gelir Vergisi Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptali talep ediliyor.

İlk dosya, 7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebine dayanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı ve uygun göreceği yetkililer, bu davada mahkeme karşısında sözlü savunma yapacak.

İkinci dosya, 117 numaralı Uludağ Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin iptaliyle ilgili. İlgili kararnamenin tümüyle iptal edilmemesi durumunda, belirli hükümlerinin iptal edilmesi isteniyor.

Üçüncü dosyada, 7432 sayılı Uludağ Alanı Hakkında Kanun’un iptali talep ediliyor. Tıpkı önceki davada olduğu gibi, kanunun bazı hükümlerinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali talep edilmekte. Bu dosyada da Kültür ve Turizm Bakanı ve yetkililerden sözlü açıklamalar alınacak.

Dördüncü dosya ise Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun hükümlerinin iptali talepli bir dava. Mahkeme, bu davada da sözlü açıklamaları dinleyecek ve ardından karar verecek.

Mahkemenin inceleyeceği bu dört dava, iptal davaları kapsamında değerlendiriliyor ve karar verilmeden önce ilgili tarafların savunmalarını sunmalarına imkan tanınıyor. Anayasa Mahkemesinin bu davalarla ilgili nihai kararını ne zaman vereceği ise henüz net değil.

Bakmadan Geçme