• Haberler
  • Memur
  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya'dan eleştirilere yanıt

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya'dan eleştirilere yanıt

Kadir Özkaya, HDP kapatma davası ve Sokak Hayvanları Yasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, süreçteki gecikmelerin nedenlerini anlattı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, HDP kapatma davasındaki sürecin uzamasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Özkaya, raporun henüz tamamlanmadığını, sürecin uzamasının iddianamede bulunan 3 binden fazla soruşturma ve kovuşturma dosyasından kaynaklandığını açıkladı. Bu dosyalardan bazılarının hâlâ yargı sürecinde olduğunu belirten Özkaya, raportörün gerekli güncellemeleri yaptığını ifade etti. Ayrıca, Can Atalay kararı sonrası Yargıtay ile yaşanan yetki tartışmalarına dair de yeni bir mekanizma kurulduğunu, bu mekanizmanın Yargıtay'ın içtihat değişikliğine yol açabilecek durumlar için görüş almayı gerektirdiğini aktardı.

Özkaya, Sokak Hayvanları Yasası'na ilişkin iptal talebinin de hızla ele alınacağını ve bu konuda raportöre talimat vererek mevcut dosyalarını bir kenara bırakıp sokak hayvanları yasasına yoğunlaşmasını istediğini belirtti. Raportörün çalışmalarını tamamlamasının ardından bu dosyanın bekletilmeden gündeme alınacağına ve kamuoyundaki tartışmaların son bulacağına vurgu yaptı.

 

Bakmadan Geçme