• Haberler
  • Aktüel
  • Ankara Garı katliamı davasında tutuklu sanıklara ağırlaştırılmış müebbet

Ankara Garı katliamı davasında tutuklu sanıklara ağırlaştırılmış müebbet

Ankara Garı katliamı davasında, 10 Ekim 2015'te gerçekleşen saldırıda 101 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda, tutuklu 10 sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Ankara Garı katliamı davasında, 10 Ekim 2015 tarihinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili uzun süren yargı süreci sonuçlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 10'u tutuklu 26 sanık yargılandı. Mahkeme, tutuklu olan 10 sanığa "silahlı terör örgütü faaliyetleri kapsamında kasten nitelikli adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Duruşma sürecinde sanıkların son sözleri alınırken, bazı sanıkların avukatları da savunmalarını yaptı. Sanıklardan Erman Ekici'nin avukatı, müvekkilinin beraatini talep ederken, Ekici ise savunmasında suçlamaları reddederek adaletin yerini bulmasını istedi. Mahkeme, Ekici'ye "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ve saldırıda hayatını kaybeden 101 kişi için 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ekici'ye toplamda 411 yıl hapis cezası verilirken, diğer sanıklara da çeşitli suçlamalardan cezalar uygulandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame ile başlayan dava süreci, yargıtayın bozma kararı sonrası tekrar görülmüş ve uzun bir mahkeme süreci sonucunda karara bağlanmıştı. 

Bakmadan Geçme