• Haberler
  • Aktüel
  • Ankara, İstanbul, İzmir ve il il tüm Türkiye: Bayramda hava nasıl olacak?

Ankara, İstanbul, İzmir ve il il tüm Türkiye: Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda Türkiye genelinde farklı bölgelerde hava koşulları değişkenlik gösterecek.

Herkes 10 günlük Ramazan Bayramı'nda hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor.

Bayramda Türkiye genelinde farklı bölgelerde hava koşulları değişkenlik gösterecek.

Ramazan Bayramı tatilini planlayan milyonlarca kişi, hava durumu raporlarını yakından takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) gelen son dakika bilgilerine göre, Türkiye genelinde hava durumu, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde, mevsim normalleri içerisinde seyredecek.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava

İstanbul, Ankara ve İzmir'de, hafta boyunca mevsim normallerine uygun hava sıcaklıkları bekleniyor. Özellikle 8 Nisan Pazartesi günü, İstanbul, Trakya ve Yalova çevrelerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın bu bölgelerde zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Ramazan Bayramı'nın arife ve ilk günü, bölge genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde ise hava, parçalı ve az bulutlu olarak geçecek.

Marmara Bölgesi

İstanbul'da hava sıcaklıkları gündüz gölgede 16-17°C dolaylarında seyredecek. Ancak, poyraz rüzgarının etkisiyle hissedilen sıcaklık gölgede 12°C'ye kadar düşebilir. Gündüzleri ise güneş altında hissedilen sıcaklık 25-28°C arasında olacak, geceleyin ise serin bir hava hakim olacak.

Ege Bölgesi

Ege bölgesinde, İzmir'in bayram tatilini neredeyse tamamen güneşli geçireceği tahmin ediliyor. Aydın'dan Çanakkale'ye, Balıkesir'den Tekirdağ'a kadar Ege'nin geneline baktığımızda az bulutlu ve güneşli bir bayram tatili bekleniyor. Ancak, Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahar yağmurlarının görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz yaylaları

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında Cuma günü yağmur bekleniyor.

Cuma akşamı, Doğu Karadeniz yaylalarına ve yüksek kesimlere kar yağma ihtimali bulunuyor. Bu bölgelerde kış lastiği olmadan yolculuk yapmamak önem taşıyor.

Doğu Anadolu

Sivas-Adıyaman çevresinde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışların Malatya ve çevresinde kuvvetli olabileceği belirtiliyor. Ayrıca, yerel olarak dolu yağışının görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu'da zaman zaman kuvvetli gök gürültülü yağışların etkili olabileceği, özellikle 10-11 Nisan tarihlerinde bu yağışların hayatı ve sosyal faaliyetleri olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Netice itibarıyla Türkiye genelinde Ramazan Bayramı tatili boyunca hava durumu genellikle mevsim normallerine uygun seyredecek. Ancak, özellikle belirtilen bölgelerdeki yağış ve rüzgar durumlarına dikkat edilmesi, tatil planlarının bu doğrultuda yapılması öneriliyor.

Bakmadan Geçme