• Haberler
  • Aktüel
  • Ankara Polatlı'da otobüs köprüye çarptı: 9 ölü, 26 yaralı

Ankara Polatlı'da otobüs köprüye çarptı: 9 ölü, 26 yaralı

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen trajik kazada, bir yolcu otobüsü üst geçidin ayağına çarptı. İlk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen trajik kazada, bir yolcu otobüsü üst geçidin ayağına çarptı. İlk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Kaza, sabahın erken saatlerinde Eskişehir Otoyolu üzerinde, Olukpınar köyü yakınlarında gerçekleşti. Olay yerine hızla intikal eden ekipler, kazaya müdahale ederek yaralıları kurtardı ve çevredeki hastanelere sevk etti.

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

Kazaya karışan yolcu otobüsü, İzmir'den Ağrı'ya seyahat ediyordu. Henüz sürücünün kimliği belirlenemeyen otobüs, Polatlı yakınlarında yoldan çıkarak köprünün beton ayağına çarptı. Kaza sırasında otobüs içindeki yolculardan 9’u hayatını kaybederken, 26 kişi çeşitli derecelerde yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla en yakın hastanelere taşındı.

Vali Şahin: “Fren İzi Yok, Şoför Uyumuş Olabilir”

Ankara Valisi Vasip Şahin, kazayla ilgili olarak Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada, kazanın meydana geldiği noktada herhangi bir fren izi bulunmadığını ve şoförün uyumuş olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirtti. Vali Şahin, “Detaylı çalışmalar devam ediyor. İzmir'den Ağrı'ya seyahat eden otobüs firması, köprünün beton ayağına çarpıyor. 9 vatandaşımız vefat etti, 26 da yaralımız var. Fren izi yok, uyuma sonucu olabilir" dedi.

Ankara'nın Polatlı'da otobüs köprüye çarptı: 9 ölü, 27 yaralı

Görgü Tanığı: “Selektör Yaptık, Kornaya Bastık, Duymadı”**

Kazanın meydana geldiği sırada otobüsün arkasında seyreden Murat Türkoğlu, yaşananları anlattı. Türkoğlu, "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı." diye konuştu. Bu ifadeler, kazanın şoförün kontrolü kaybetmesi sonucu meydana gelmiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Kaza Sonrası Yol Trafiğe Kapatıldı

Kazanın ardından olayın gerçekleştiği güzergah trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekipleri, kaza yerine hızla ulaştı ve otobüste sıkışan yolcuları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Yolun trafiğe ne zaman açılacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Ankara'nın Polatlı'da otobüs köprüye çarptı: 9 ölü, 27 yaralı

 

Bakmadan Geçme