• Haberler
  • Memur
  • Ankara Valiliği, Eğitim-İş'in Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto yürüyüşünü yasakladı

Ankara Valiliği, Eğitim-İş'in Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto yürüyüşünü yasakladı

Ankara Valiliği, Eğitim-İş'in Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto etmek amacıyla yapacağı yürüyüşü, 'belirtilen yürüyüş alanı olmadığı' gerekçesiyle yasakladı.

Ankara Valiliği, Eğitim-İş Sendikası’nın Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto etmek amacıyla düzenleyeceği yürüyüşü yasakladı. Valilik, yasak kararını "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirtilen yürüyüş alanı olmadığı" gerekçesiyle aldı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM Gündeminde

Öğretmenlik Meslek Kanunu, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülecek. Bu yasa tasarısı, öğretmenlerin mesleki statüleri, çalışma koşulları ve haklarına yönelik önemli değişiklikler öngörüyor. Eğitim-İş Sendikası, bu kanunun öğretmenlerin lehine olmadığını savunarak, yasaya karşı çıkıyor.

Protesto Yürüyüşü Planları ve Yasak Kararı

Eğitim-İş, yarın saat 16.00'da TBMM’nin yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı’ndan başlayarak 1. Meclis’e yürüme kararı aldı. Ancak Ankara Valiliği, bu yürüyüşün, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen yürüyüş alanları içinde olmadığı gerekçesiyle yasaklandığını duyurdu.

Eğitim-İş’in Tepkisi 

Valiliğin yasağına rağmen Eğitim-İş, yürüyüşü gerçekleştirmekte kararlı olduklarını belirtti. Sendika yetkilileri, yasak kararının demokratik bir hak olan protesto ve gösteri hakkına aykırı olduğunu savunarak, yarın 1. Meclis’e yürüyeceklerini açıkladı.

 

 

Bakmadan Geçme