• Haberler
  • Memur
  • Antalya'da bir cumhuriyet savcısı açığa alındı

Antalya'da bir cumhuriyet savcısı açığa alındı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Antalya Cumhuriyet Savcısı M.B.'yi, mesleğin itibarını zedeleyici eylemleri nedeniyle üç ay süreyle açığa aldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, son dönemde hakkında iddialar bulunan yargı mensuplarına karşı disiplin sürecini hızlandırdı. Son olarak, Antalya Cumhuriyet Savcısı M.B., “mesleğin şeref ve onurunu zedeleyici eylemleri” gerekçesiyle üç ay süreyle açığa alındı. M.B.’nin, bir işadamı ile mesleki itibarını zedeleyecek şekilde yakın ilişkiler kurduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

HSK, geçtiğimiz dönemde İstanbul’da uluslararası uyuşturucu çetesine bakan 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini, sıradışı tahliye kararları nedeniyle toplu olarak açığa almıştı. Ayrıca, Büyükçekmece’deki “tabut evler” olarak bilinen usulsüz villalarla ilgili davada sanıkları tahliye eden bir hakim de açığa alınmış, sanıklar tahliyeden sonra firar etmişti. İzmir’de bir cinayet davasında yadırganacak şekilde tahliye kararı veren mahkeme heyeti ve savcısı da görevden uzaklaştırıldı. Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Adliyesi’nde hakkında çeşitli iddialar bulunan bir hakim de HSK tarafından açığa alınmıştı.
 

Bakmadan Geçme