Antalya'da iki kaçak Rus okulu tespit edildi

Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşının ardından yerleşen Rus ve Ukraynalıların açtığı iki kaçak Rus okuluna yönelik inceleme başlatıldı. Okullarla ilgili yapılan denetimlerde, resmi izin ve kayıt bulunmadığı belirlendi.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Antalya'ya yoğun göç eden Rus ve Ukraynalıların, çeşitli sektörlerde kaçak ve kayıt dışı faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. Bu faaliyetler arasında, şehirde iki kaçak Rus okulunun faaliyet gösterdiği belirlendi. Konyaaltı ilçesinde yer alan ve kaçak olduğu belirtilen bu iki okul ile ilgili Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı.

Antalya'nın özellikle Rus ve Ukraynalıların yoğun olarak yaşadığı Konyaaltı, Kemer ve Muratpaşa ilçelerinde, birçok sektörde kaçak faaliyetler dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Rus ve Ukraynalı plakalı araçlarla korsan taksicilik yapıldığı ve evlerin günübirlik kiralandığı gibi durumlar gözlemlendi. Ayrıca, Rus ve Ukraynalıların kuaförlükten emlakçılığa kadar geniş bir yelpazede kayıt dışı faaliyetlerde bulunduğu bildirildi.

Konu hakkında yapılan denetimlerde, iki kaçak Rus okulunun internet sayfaları ve sosyal medya hesapları üzerinden reklam yaptıkları, ancak resmi izin ve kayda sahip olmadıkları ortaya çıktı. Bu okullardan birinin, 1-6'ncı sınıflar için sertifikalı temel eğitim programı sunduğu ve Rus okullarına resmi kabul ve devlet diploması sağladığı belirtilirken, diğer okulun adresinin bir Türk kurs merkeziyle aynı olduğu tespit edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü, her iki okulun da 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için kayıt duyuruları yaptığını ve konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Bakmadan Geçme