• Haberler
  • Memur
  • Antalya'daki teleferik kazası: Belediye başkanının talebine ret

Antalya'daki teleferik kazası: Belediye başkanının talebine ret

Antalya'da teleferik kazası davasında tutuksuz yargılanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ikinci duruşmaya encümen toplantısı nedeniyle katılamadı. Kocagöz'ün avukatının, Başkan Kocagöz'ün yurt dışı yasağının kaldırılması talebi reddedildi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen teleferik kazasında, 1 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi yaralandı ve mahsur kalan 174 kişi 23 saatte kurtarıldı. Teleferik işletmecisi ANET'in önceki yönetim kurulu başkanı ve mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile birlikte 5 kişi tutuklandı. 36 sayfalık iddianamede, kazada ölen Memiş Gümüş dahil olmak üzere 150 kişi müşteki olarak yer aldı. İddianamede, Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi sanık olarak yer aldı. Savcılık, 12 sanığın 'Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma' ve 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol ve Suphi Kaplan'ın da aralarında bulunduğu toplam 11 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan Mesut Kocagöz, encümen toplantısı nedeniyle duruşmaya katılamadı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Şikayetçi Özlem Şahin, teleferik kazasında yaşadığı zorlu süreci anlattı ve kazanın ardından geçen 4 ay içinde yetkililerden hiçbir şekilde "geçmiş olsun" mesajı almadığını belirtti. Kocagöz'ün avukatı Buğra Özçelik, Kocagöz'ün encümen toplantısı nedeniyle duruşmaya katılamadığını ve belediyenin borcu nedeniyle yurt dışındaki ortaklıklarla kredi görüşmesi yapabilmesi için yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına ve Mesut Kocagöz'ün yurt dışı yasağının devam etmesine karar vererek duruşmayı 1 Ekim'e erteledi.

Bakmadan Geçme