• Haberler
  • İşçi
  • Asgarî ücrette masada konuşulacak ilk rakam belli oldu

Asgarî ücrette masada konuşulacak ilk rakam belli oldu

Bu yıl, daha önceki yıllardan farklı olarak enflasyon verisi doğrudan belirleyici olmayacak. Enflasyon beklentilerine göre bir rakam tespit edilecek. Bu süreçte masada konuşulacak ilk rakam belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025 yılı için asgari ücret rakamını belirlemek üzere aralık ayında toplanacak. Bu yıl, daha önceki yıllardan farklı olarak enflasyon verisi doğrudan belirleyici olmayacak. Enflasyon beklentilerine göre bir rakam tespit edilecek. Bu süreçte masada konuşulacak ilk rakam belli oldu.

Geçtiğimiz yıl asgari ücret, yıllık olarak belirlenmiş ve 2024 için net 17.002 TL olarak açıklanmıştı. 2025 yılı için ise enflasyon beklentileri göz önünde bulundurularak ilk rakam, 24.057 TL olarak belirlenecek. Enflasyon tahminlerinin %41,50 ile %45 arasında olması, masada ilk yazılacak net asgari ücretin 24.057 TL olmasına yol açacak.

Komisyon, enflasyon oranına bağlı olarak belirlenen bu rakamı bir referans noktası olarak kullanacak. Eğer enflasyon tahminleri %45 civarına ulaşırsa, net asgari ücret 25.000 TL'yi de aşabilir.

Bakmadan Geçme