• Haberler
  • İşçi
  • Asgari ücrette yeni gelişme: Hak-İş, Türk-İş ve DİSK devrede

Asgari ücrette yeni gelişme: Hak-İş, Türk-İş ve DİSK devrede

Asgari ücretle ilgili ortak çalışma yürüten HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK, yarın taleplerini açıklayacak.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

 

Konfederasyonlardan Ortak Açıklama

Görüşmenin ardından Mahmut Arslan, HAK-İŞ, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) yarın asgari ücretle ilgili ortak bir açıklama yapacağını duyurdu.

Özel'e Tebrik Ziyareti

Arslan, ziyarette CHP'nin yerel seçimlerdeki başarısını tebrik ettiklerini belirterek, belediyelerde yaşanan sorunları ve bu sorunların çözüm yollarını görüştüklerini ifade etti. Arslan, "Çalışma hayatının sorunları konusunda CHP'nin desteğine ihtiyacımız var. Görüşmelerin devam etmesi konusunda mutabık kaldık" dedi.

Ara Zam Talebi ve Ortak Çalışma

Mahmut Arslan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam talebiyle ilgili olarak, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK'in bir haftadır ortak bir çalışma yürüttüğünü ve hazırlanan metni yarın kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı. Arslan, "Sorunları ve çözümlerini birlikte ortaya koyuyoruz. Yarın yapacağımız açıklamada taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Çalışma Hayatının Genel Sorunları

Konfederasyonların enflasyon dışında çalışma hayatının pek çok sorununa yönelik ortak bir çalışma başlattığını belirten Arslan, "Bu çalışmalarımızı önce teknik düzeyde, sonra başkanlar düzeyinde ele aldık. Yarın bu tespitlerimizi ve taleplerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme