Asistan hekim önce istifa sonra intihar etti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu, dün önce istifa etti, ardından da akşam intihar etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Uğurcan Ağcaoğlu, dün akşam intihar etti. Ağcaoğlu'nun kesin ölüm nedeni henüz belirlenememiş olup, ilaç kullanarak intihar ettiği iddiaları öne sürülüyor. Genç doktorun dün istifa ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Mobbing İddiaları Yeniden Gündemde

DEÜ Hastanesi'nde uzun süredir asistan hekimlerin mobbinge maruz kaldığı iddiaları konuşuluyordu. Ağcaoğlu'nun ölümü, bu iddiaları yeniden gündeme getirdi. Kötü çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle asistan hekimlerin uzun süredir şikayetçi olduğu öne sürülüyor. Medyaya yansıyan iddialara göre hastanedeki baskı ortamının, görevine son verilen eski rektör Nükhet Hotar'ın atadığı kişilerin emekçilere uyguladığı baskılarla daha da arttığı belirtiliyor.

Ağcaoğlu'nun istifa ettiği plastik cerrahi bölümünde de benzer mobbing iddiaları konuşuluyor. DEÜ Hastanesi, geçtiğimiz yıllarda soruşturmalar ve sürgün haberleriyle gündeme gelmişti ve çalışma koşulları açısından olumlu bir üne sahip değil. Sağlık emekçilerinin uğradığı baskılar, daha önce de biliniyordu.

Acil Serviste Ağır Çalışma Koşulları

Özellikle DEÜ Hastanesi acil servisinde asistan hekimler, ağır koşullar altında çalıştıkları için büyük zorluklar yaşıyor. Günde 13-14 saatlik çalışma süresi artık norm haline gelmiş durumda. Öğlen başlayan acil nöbeti ertesi gün gece sona eriyor ve asistan hekim, ertesi sabah tekrar işe gitmek zorunda kalıyor. Acil servis asistanları, ayda 11-12 kez acil nöbeti tutmak zorunda kalıyor.

Hastanenin konumu nedeniyle çok sayıda hasta kabul ediliyor ve acil servisteki asistan hekimlere "döner sermayeyi" artırmak amacıyla hastaların hızlıca muayene edilmesi baskısı yapılıyor. "Yeşil alan" olarak adlandırılan bölümde hastaların beklememesi ve daha fazla hastaya bakılması isteniyor.

Sağlık Emekçilerinin Talepleri

Dr. Uğurcan Ağcaoğlu'nun ölümü, sağlık emekçilerinin kötü çalışma koşulları ve mobbing iddialarını bir kez daha gündeme taşıdı. Asistan hekimlerin daha iyi çalışma koşulları ve adil ücret talepleri, bu trajik olayla birlikte yeniden konuşulmaya başlandı. DEÜ Hastanesi'nde yaşanan bu üzücü olay, sağlık sektöründe çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme