• Haberler
  • Memur
  • Atakum Belediye Başkanı'nın makam odası haczedildi

Atakum Belediye Başkanı'nın makam odası haczedildi

Atakum ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Serhat Türkel'in makam odası, önceki döneme ait borçlar nedeniyle haczedildi. Başkan Türkel, belediyeye ait eşyaların icra yoluyla belediye binasından çıkarıldığını duyurdu.


Gazete Duvar'dan İsmail Akduman'ın habearine göre, 31 Mart'ta Atakum Belediye Başkanı seçilen CHP'li Serhat Türkel, selefi döneminde biriken 953 milyon lira borç ve 4 aydır ödenmeyen personel maaşlarıyla göreve başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde maaşları ödeyen Türkel, bu kez hacizlerle mücadele etmek zorunda kaldı. Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi, 21 milyon lira alacağı için haciz işlemi başlattı. Bu borcun önceki dönem belediye başkanı Cemil Deveci dönemine ait olduğu belirtildi.


Haciz işlemi sonucu Başkan Türkel'in makam odasındaki televizyon, masa ve koltuklar ile diğer birimlerdeki benzeri eşyalar belediye binasından çıkarıldı. Belediyenin 30 icra ve haciz dosyasıyla karşı karşıya olduğu açıklandı.


Başkan Serhat Türkel, belediyeyi borç kıskacından kurtarmak için tasarruf tedbirleri uygulamaya başladıklarını belirterek, "Belediyeyi devraldıktan sonra önceliğimiz personel maaşlarını ödemek oldu. Kemer sıkma politikası uyguladık ve personelin maaşlarının tamamını ödedik. Borçları ödemek için bir ekip oluşturduk. Odamda bir iğne dahi kalmadı. Herkese aynı anda ödeme yapma ihtimalimiz yok ama tasarruf yaparak bu borçları ödeyeceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme