• Haberler
  • Aktüel
  • ATSO Başkanı Ali Bahar tekne kazasında hayatını kaybetti

ATSO Başkanı Ali Bahar tekne kazasında hayatını kaybetti

Antalya'nın Kemer ilçesinde kendisine ait 'Alber' adlı tekneden inerken suya düşen ve motor pervanelerinin çarpması sonucu ağır yaralanarak ilçedeki özel bir hastaneye götürülen ATSO Başkanı Ali Bahar yaşamını yitirdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Antalya'nın Kemer ilçesinde geçirdiği tekne kazası sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aynı zamanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı görevini yürüten Bahar, teknede yaşadığı kazada ağır yaralanarak hastanede hayatını kaybetti.

Kazanın ardından yapılan açıklamalarda, Bahar’ın denize düştüğü ve motor pervanelerine çarparak ağır yaralandığı belirtildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Bahar'ı ilçedeki özel bir hastaneye kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, Bahar'ın aşırı kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Özel Hastane Kurucusu Dr. Cemal Özkan'ın Açıklamaları

Ali Bahar’ın tedaviye alındığı özel hastanenin kurucusu Dr. Cemal Özkan, DHA’ya yaptığı açıklamada, “Maalesef çok kan kaybetmiş. Uğraşıyor arkadaşlar ama inşallah takdiriilahi, inşallah kurtarılabilir. Allah yardımcısı olsun. Dualarımız onunla, inşallah yaşayacak ömrümüz varsa vesile olacağız. Zor durumdayız. Bize aşırı kan kaybıyla kalbi durmuş olarak geldi" dedi.

Bahar'ın kaza geçirdiği haberinin ardından ATSO Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda meclis üyesi, yakınları ve sevenleri Kemer’e akın etti.

Ali Bahar Kimdir?

1969 yılında doğan Ali Bahar, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olan Bahar, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahipti. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi olarak çalıştı ve daha sonra şantiye şefi olarak görev yaptı. Vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır’a giden Bahar, askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atıldı.

Babasının geçmişte yapmış olduğu tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başlayan Bahar, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde beyaz et, kırmızı et, hindi eti ve süt ürünleri iştigal konularını içeren çeşitli şirketler kurdu. Ayrıca, Altınova’da süt tesisi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası işleten Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et ve BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Ali Bahar, aynı zamanda Antalya Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği görevlerini sürdürüyordu.

 

Bakmadan Geçme