• Haberler
  • Memur
  • Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık ifadesini geri çekti

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık ifadesini geri çekti

Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu, 61 sanığın yargılandığı davada, mahkeme başkanı 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini açıkladı. Tanık Erkan Doğan'ın ifadelerine sinirlenen Bora Kaplan, duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

Başkentte 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 20'si tutuklu toplam 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. DHA'nın haberine göre, Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşmaya 61 sanığın tamamı katıldı. Mahkeme başkanı, müşteki ve tanıkların dinleneceğini belirterek 'Ü5W1G8K6L3' kod adlı gizli tanığın ifadelerini geri çektiğini açıkladı.

İddianamede, Bora Kaplan için çalışan kişilerin isimlerini veren gizli tanık 'Ü5W1G8K6L3'ün, "Şüpheli Bora Kaplan'ın silahlı suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi olduğunu, suçları azmettirdiğini, örgüt yöneticilerine ve üyelerine emir verdiğini ve bazı suçlara doğrudan katıldığını" beyan ettiği ifadeleri yer alıyordu.

"Zamanla bildiklerim bana ağır gelmeye başladı"

Duruşmada şikayetçi Erkan Doğan dinlendi. Doğan, sanıklardan Barış Kurt'un şoförlüğünü yaptığını ve 8 yıl boyunca her işine koşturduğunu anlattı. Doğan, "Zamanla bildiklerim bana ağır gelmeye başladı. İhalelerde yaptığı uygunsuzluklar ve yasal olmayan işlere karıştığını bildiğim için rahatsız oldum. Olayların bana da sıçramasından korktuğum için ayrılmak istedim. Sigorta yapmadığından tazminatımı almak istedim, ancak paramı vermedi. 15 Temmuz olaylarından sonra ona mesaj attım, 'yeter artık hesaplaşalım' diye. Beni yanına çağırdı" dedi.

Doğan, olay günü sanık Barış Kurt'un yanında Kaplan'ın da olduğunu belirtti. "Araca bindim, Ayhan'ın sahibi olduğu mekana gittik. Ayhan, Barış'a çok değer verdiğini, onu rahatsız etmememi söyledi. Önce Ayhan vurdu, sonra herkes üzerime çıktı. Herkes beni darp etti, kaçamadım" diye konuştu.

22 Temmuz 2016'da Bora Kaplan tarafından darp edilip dişlerinin söküldüğünü iddia eden Doğan, "Ayhan Bora geldi, sandalyede oturuyordum, Muhammet Kaplan sert bir şey getirdi. Ayhan, ağzımı açar açmaz dişlerimi çekti. Sadece su ve bazen tuvalet izni veriliyordu. Canları sıkıldıkça hakaret edip, darp ediyorlardı. Toplamda 2 gün alıkonuldum, o olaydan sonra yaşamadım desem yeridir. Ayhan'a yalvardım, 'beni öldür ama bana eziyet etme' dedim" ifadelerini kullandı.

Doğan, şüphelilerin uyuşturucu kullanıp uykuya daldığını ve bu sırada ellerini çözüp dışarıdan yardım istediğini söyledi. "İple alt kata indim. Polisi aramışlar. Polis geldi, kapıyı kırdılar. Memurlar suratımın halini gördü. Hastaneye götürüldüm, hemşireler şok oldu. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Umut Ö. ve Necdet Ç.'yi teşhis ettim. Umut Ö., 'Ben Ayhan'ı tanırım, senin gibiler para koparmak için bu yollara başvurur' dedi. Karakolun karşısında kalabalık bir grup bekliyordu. 'Şikayetini geri çek yoksa ölünü bile kimse bulamaz' dediler. Savcıya dişlerimi gösterdim, ancak yazılı olarak ifadem alınmadı, bu nedenle Ankara'yı terk ettim. Hem bu dünyada hem öbür dünyada bunlardan şikayetçiyim" dedi.

Tanık Erkan Doğan'ın ifadelerine sinirlenen Kaplan, duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkarıldı. Duruşma devam ediyor.

İddinamenin detayları

İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar hakkında 'Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'Kasten öldürme', 'Nitelikli kasten öldürme', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma', 'Eziyet', 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'Suç üstlenme' ve 'Suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

Bakmadan Geçme