• Haberler
  • Aktüel
  • Bakan açıkladı: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Bakan açıkladı: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde yapılacak düzenlemelerle 2 yılın altında ceza alanların da cezaevine gireceğini ve iyi hal indiriminin her suçta uygulanmayacağını bildirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ceza infaz sistemindeki değişiklikler ve gündemdeki diğer konular hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, 2 yılın altındaki suçlardan ceza alanların da artık cezaevine gireceğini belirterek, cezasızlık algısının ortadan kalkacağını söyledi.

Bakan Tunç, ceza adalet sisteminin caydırıcı olması gerektiğini vurgulayarak, "Ceza adalet sistemimiz soruşturma, kovuşturma ve infazdan ibarettir. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili 1,5 yıldır süren çalışmalarımız var. 45 binin üzerinde görüş aldık ve bu görüşleri çalıştaylarda değerlendirdik" dedi. Özellikle 2 yılın altındaki suçlar için bir yatar olmamasının kamuoyunda rahatsızlığa yol açtığını dile getiren Tunç, "2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek. Cezasızlık algısı ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

İyi Hal İndirimi Düzenlemesi


İyi hal indirimiyle ilgili de önemli değişiklikler yapıldığını belirten Tunç, "İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suçta olmayacak. Bununla ilgili alternatif çalışmalar yapıyoruz. Katalog suçlara yeni suç tipleri de eklenebilir" diye konuştu.

Anayasa'nın İlk 4 Maddesi Tartışılmaz

Bakan Tunç, Anayasa'nın ilk 4 maddesi hakkında yapılan tartışmalara da değinerek, "İlk 4 maddeyle ilgili kesinlikle bir tartışma söz konusu olamaz. Yeni anayasa çalışmalarını bu tür tartışmalara boğmamak lazım. Meclis Başkanımızın sözleri yanlış yerlere çekildi" dedi.

Narin Güran Cinayeti Soruşturması

Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın titizlikle devam ettiğini belirterek, "Soruşturma kapsamında tutuklular ve adli kontrolle serbest bırakılan şüpheliler var. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. İddianame hazırlığı süreci başladı. İddianame ortaya çıktığında Narin'in katillerinin kim olduğunu görecekler" açıklamasında bulundu.


Bakan Tunç, Gebze Hayvan Barınağı’ndaki ölümlerle ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve gerekli yaptırımların uygulanacağını, ABD'de iade süreci devam eden Eylem Tok ve oğlunun Türkiye’ye iadesi için yargılamanın sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme