• Haberler
  • İşçi
  • Bakan Işıkhan'dan emekli maaş farkları ve asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan'dan emekli maaş farkları ve asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, emekli maaş farkları ile 2025 asgari ücretine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası'na konuk olarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Emekli maaş farklarına yönelik düzenleme olup olmayacağına ilişkin soruya Işıkhan şu karşılığı verdi:

 "Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Ancak emeklilik sisteminde sık sık değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Bu tür durumlarla daha önce de karşılaştık. Bakanlıklarımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum. Burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor."

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili bakanlığın herhangi bir çalışmasının olmadığını vurgulayan Bakan Işıkhan, "Kıdem tazminatının yerine geçecek endişeleri var. Bu konuda işçi ve işveren kesimi rahat olsun" şeklinde açıklama yaptı. 

2025 yılı asgari ücreti ile ilgili olarak ise Işıkhan, "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" dedi. Ayrıca, "Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa, biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde bilgi verdi.

Bakan Işıkhan, sağlık alanında yürütülen yenidoğan soruşturmasına da değinerek, "Sağlık Bakanlığı'nın ruhsat iptaliyle özel hastanelerin ödemeleri durduruldu, bunlar da kapatıldı. Özel hastanelere yapılmış ödemeleri, geçmişe dönük olarak faiziyle birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları da tahsil ediyoruz" dedi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, özel hastanelerin fatura ve reçete incelemesinde yapay zekadan yararlanacağını da belirten Işıkhan, bu teknolojinin sağlık hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne yönelik bir değerlendirme yapan Işıkhan, "Alçak örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize ihanet ettiğini, verdiği zararları unutmayacağız" dedi.

Bakmadan Geçme