• Haberler
  • Aktüel
  • Bakan Işıkhan SGK'ye en çok borçlu belediyeleri açıkladı

Bakan Işıkhan SGK'ye en çok borçlu belediyeleri açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Sosyal Güvenlik Kurumuna en çok borçlu belediyeleri açıkladı. Ancak Işıkhan yaptığı açıklamada borçlu belediyelerle ilgili hukuki süreç başlatılıp başlatılmadığını açıklamadı.

Işıkhan yaptığı açıklamada en çok borçlu belediyelerin CHP'ye ait olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin şirketleriyle birlikte Sosyal Güvenlik Kurumuna  (SGK) en borçlu belediye olduğunu ifade etti.

Işıkhan Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borçlarını ödemediğini ve 5 yıl önce 200 milyon olan borcun bugün itibarıyla 4,5 milyar olduğunu belirtti.

5 yıl önce 200 milyon olan borcun bugün itibarıyla 4,5 milyar olduğunu belirten Bakan Işıkhan  Ankara Büyükşehir Belediyesinin prim borcunun son 5 yılda 20 katına çıktığını duyurdu.

Işıkhan Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu haliyle iflas bayrağını çekmiş vaziyette olduğunu ifade etti.

Işıkhan, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere diğer CHP'li belediyelerin de aynı durumda olduğunu aktardı.

Bakan Işıkhan, borçlarını zamanında ödemeyen belediyeler hakkında nasıl bir hukuki süreç başlatıldığını ise açıklamadı. SGK, borçlarını zamanında ödemeyen kamu kurum ve kuruluşları hakkında icra takibi dahil birçok hukuki yola başvurabiliyor.

Bakmadan Geçme