• Haberler
  • Memur
  • Bakan Memişoğlu 'yenidoğan çetesi' operasyonunun arka planını anlattı

Bakan Memişoğlu 'yenidoğan çetesi' operasyonunun arka planını anlattı

Sağlık Bakanı, operasyonun gizli yürütüldüğünü belirten Bakan Memişoğlu, 'Hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalıştık. Savcılarımız çok büyük mesai harcıyor' dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Yenidoğan çetesi"nin nasıl çökertildiğine dair ayrıntıları paylaştı. CNN Türk'te açıklamalarda bulunan Memişoğlu, "Çok gizli çalıştık, hastanelere bebek nakli yaptırmamaya çalıştık. Savcılarımız çok büyük mesai harcıyor" dedi. Bakan, bir CİMER başvurusu ile çetenin çökertildiğini belirterek, "Biz Sağlık Bakanlığı olarak her türlü denetimimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyorum; bir şikayet geldiğinde denetliyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Memişoğlu'nun açıklamalarından bazı önemli noktalar şöyle:

İlk İhbar ve Operasyon Süreci

"İlk ihbar 2023 Mart sonu geldi. Maalesef bebeklerimizi bakmamış ve ölümüne sebebiyet vermiş cani bir çeteden bahsediyoruz. Bu çeteyi devletin gücü ile çok gizli operasyonlarla çökerttik. Bu çete, sağlıkçı demediğimiz bir grup" diyen Bakan, 2023 yılı itibarıyla süregelen denetimlerin ardından 2024'te bu çeteye yönelik operasyonun gerçekleştirildiğini söyledi. 26 Nisan 2024’te yapılan operasyonda 41 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 22'sinin tutuklandığını ifade etti.

'Hastanelere Bebek Sevk Etmedik'

"Bunlara 2024 yılında da 112 sevki yapmadık" diyen Bakan Memişoğlu, 27 Nisan'da gizlilik kararının kaldırıldığını ve operasyona dair detayların paylaşılmaya başlandığını belirtti. "Bugün 10 hastaneyi kapattık" diyen Bakan, bu sürecin nasıl ilerlediğine dair bilgi vererek, "Bunlar bizim sağlık çalışanlarımızı temsil eden yaratıklar değil. 5.5 ay evvel bu bizim gündemimizdeydi" şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konudaki destek mesajını ilettiğini aktaran Bakan Memişoğlu, "Ben Türk halkından sağlıkçılarımıza güvenmesini istiyorum. Bizim sağlık sistemimiz en iyi sağlık sistemlerinden biridir" ifadesini kullandı. Ayrıca, denetimlerin sürekli yapıldığını ve bu tür olayların yaşanmaması için her türlü önlemin alındığını söyledi.


Bakan, "Eylül'de İstanbul'daki tüm yenidoğanları yeniden denetledik. Bu komisyon hâlâ devam ediyor" diyerek, vatandaşların şikayetlerini bildirmeleri gerektiğini belirtti. Memişoğlu, "CİMER olmasaydı, bu soruşturmayı yapmamış olsaydık, bu hastaneler çalışıyor olacaktı" ifadesini kullandı.

Bakan Memişoğlu, "Bu tür çürük elmaları aramızdan çıkarmak boynumuzun borcu" diyerek, sağlık sisteminin sağlığını korumak için gereken tüm tedbirlerin alındığını belirtti.

 

Bakmadan Geçme