• Haberler
  • Aktüel
  • Bakan Şimşek: Malmüdürlükleri yeniden yapılandırılacak

Bakan Şimşek: Malmüdürlükleri yeniden yapılandırılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığının taşra teşkilatlarından olan malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi'ne dayanarak bu adımın atıldığını belirten Şimşek, ilk aşamada 100, ikinci aşamada ise 200 olmak üzere toplamda 300 malmüdürlüğünün kapatılacağını ifade etti.

Hizmet Birleştirilmesi

Şimşek, malmüdürlüklerinin sunduğu muhasebe ve diğer saymanlık hizmetlerinin, il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka malmüdürlüklerinden yürütüleceğini söyledi. Bu düzenlemenin, kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasını amaçladığını belirtti.

Kaynakların Verimli Kullanımı

Taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağını vurgulayan Şimşek, gereksiz harcamaların önleneceğini, muhasebe hizmetlerinin merkezden modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesiyle iş süreçlerinin hızlanacağını ve hata oranlarının azalacağını belirtti. Bu adımın, vatandaşlara sunulan kamu hizmeti kalitesini artıracağını ifade etti.

Dijital Dönüşüm ve Şeffaflık

Yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandıracaklarını ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edeceklerini aktaran Şimşek, bu dönüşümün kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

İş Gücü Verimliliği

Personel kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve çalışanların yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesinin mümkün olacağını belirten Şimşek, bu düzenleme ile iş gücü verimliliğinin artırılacağını ifade etti. Şimşek, taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasıyla ülkenin kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlanacağını düşündüklerini belirtti.

Hizmet Kalitesinden Ödün Verilmeyecek

Teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden ödün verilmeyeceğini vurgulayan Şimşek, müdürlüklerin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde aksama olmayacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme