• Haberler
  • Memur
  • Bakan Yusuf Tekin İl Milli Eğitim Müdüründen torpil istedi mi?

Bakan Yusuf Tekin İl Milli Eğitim Müdüründen torpil istedi mi?

'Milli Eğitim Bakanı, İl Milli Eğitim Müdürü'ne yetenek sınavına girecek bir öğrencinin belgesini gönderdi, 'Yardımcı olabilir misin?' diye sordu.' başlıklı haber MEB tarafından yalanlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sözcü TV'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanı, İl Milli Eğitim Müdürü'ne yetenek sınavına girecek bir öğrencinin belgesini gönderdi, 'Yardımcı olabilir misin?' diye sordu." başlıklı haber hakkında bir açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, haberde iddia edildiği gibi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, İl Milli Eğitim Müdürü'ne öğrenci için torpil talebinde bulunduğu yazışmanın tamamen asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün Sözcü TV'de, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in AK Parti Grup Toplantısı'nda, 'Milli Eğitim Bakanı, İl Milli Eğitim Müdürü'ne yetenek sınavına girecek bir öğrencinin belgesini gönderdi, 'Yardımcı olabilir misin?' diye sordu.' iddiasıyla Sayın Bakanımızın telefon yazışmasında il müdüründen öğrenci için torpil istediğine ilişkin yayımlanan haber, tamamen asılsızdır. Söz konusu haberde iddia edildiği gibi Sayın Bakanımızın böyle bir yazışması kesinlikle olmamıştır."

Bakanlık, ilgili yayın kuruluşuna bu durumun iletildiğini, hukuki süreçlerin başlatıldığını ve habere ilişkin yayının kaldırıldığını bildirdi. Açıklamada, "Basın meslek ilkelerine aykırı bu haber dolayısıyla Sözcü TV'yi ve haberi yayımlayanlar Türk milletinden özür dilemeye" davet edildi. 

Bakanlık açıklamasında, sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralarda yalan haberin yayılmaya devam ettiğine dikkat çekilerek, kamuoyunun bu tür iftira ve yanlış haberlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Şu bilinmelidir ki hemen her platformda Bakanlığımıza dönük karalama ve iftira kampanyası yürüterek kamuoyunun güvenini sarsmaya yönelik tutum sergileyen ve Sayın Bakanımıza sistematik itibar suikastı maksadıyla haber yapanlar ve bu yalan haberi yayımlayanlar hakkında Bakanlığımızca yasal işlem başlatılacaktır. Toplumu yalan, yanlış, iftira ve tezviratlarla manipüle eden bu ve benzeri kuruluşlara vatandaşlarımızca itibar edilmemesi, önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

 

Bakmadan Geçme