• Haberler
  • İşçi
  • Bakanlıktan 'Sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi için çaba gösteriliyor' açıklaması

Bakanlıktan 'Sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi için çaba gösteriliyor' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, sendikal hakların geliştirilmesi ve özgürlüklerin korunması için Bakanlık olarak gerekli çabayı gösterdiklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Dev Sağlık İş Sendikası'nın işkolu ülke barajını geçememesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Özçelik, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Dev Sağlık İş Sendikası yöneticileriyle yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Özçelik, her yıl ocak ve temmuz aylarında sendikaların üyelik istatistiklerinin Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak, 2024 yılı Temmuz istatistiklerinde DİSK bünyesindeki sendikaların performansına dikkat çekti. Temmuz ayında DİSK bünyesinde yüzde 1’lik ülke barajını geçen sendika sayısının 9’a yükseldiğini belirten Özçelik, Dev Sağlık İş Sendikası'nın barajı geçemeyen sendikalar arasında yer aldığını ifade etti.

Özçelik, istatistiklerin yayımlanmasının ardından barajı geçemeyen sendikaların itiraz hakkı olduğunu ve Dev Sağlık İş Sendikası'nın bu hakkı kullanarak konuyu yargıya taşıdığını söyledi. Bakan Yardımcısı, DİSK ve Dev Sağlık İş Sendikası yetkilileriyle 25 Temmuz 2024 tarihinde yapılan görüşmede, sendika yetkililerinin yargıya intikal ettirdikleri konuyu detaylı olarak aktardığını belirtti. Bakanlık olarak yargı sürecinin en sağlıklı ve hızlı şekilde ilerlemesi için gereken tüm desteği verdiklerini vurgulayan Özçelik, sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi ve bu hakların kullanılması için Bakanlık olarak sürekli olarak çaba gösterdiklerini ifade etti.

Özçelik, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak; her zaman sendikal hak ve özgürlüklerin gelişmesi, bu hakların kullanılması ve bu süreçlerin sağlıklı işlemesi için elimizden gelen çabayı, gayreti göstermekteyiz. Bu konuda da emekçilerimizin, işçilerimizin ve sendikalarımızın her zaman yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum" dedi.

 

Bakmadan Geçme