• Haberler
  • Memur
  • Başkentte cevabı aranan soru: Üç bakan istifa mı etti?

Başkentte cevabı aranan soru: Üç bakan istifa mı etti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifalarını sunduğu iddiaları sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifalarını sunduğu iddiaları Ankara'nın siyasi kulislerinde geniş yankı uyandırdı.

Odatv'nin ulaştığı bilgilere göre, Koca'nın yanı sıra Bakan Bolat ve Bakan Işıkhan, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa dilekçelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Bakanların görevden alınacağına ilişkin kararın, gece yarısı yayımlanacak Resmi Gazete'de yayımlanabileceği ileri sürüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cuma namazını Üsküdar Küçükçamlıca'daki Çilehane Camii'nde kıldı. Burada, BİM zincir marketlerin kurucularından ve Erenköy Cemaati lideri Osman Nuri Topbaş'ın yanında bulunan Koca'ya, cemaat tarafından istifa edip etmediği soruldu. Koca'nın "Hayırlı olur inşallah" şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Meçhul Gazeteci 3 bakanın kabine dışı kalmasının an meselesi olduğunu duyurmuştu

Memur5.com yazarı Meçhul Gazeteci, dün PolitiKulis adlı köşesinde, 3 bakanın topun ağzında olduğunu duyurmuştu. Meçhul Gazeteci'nin adını verdiği bakanlar arasında Odatv'nin aksine Bolat bulunmazken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da adı yer alıyor.

Meçhul Gazeteci, "Cumhurbaşkanlığı ve TBMM koridorları fokur fokur: 3 bakan topun ağzında" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"İddia o ki bazı bakanlar topun ağzında… Cumhurbaşkanlığı ve TBMM koridorlarında konuşulan 3 isim var: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı."

Öte yandan, Ömer Bolat'ın aile çevresindeki sağlık meseleleri dolayısıyla uzun süredir görevden affını istediği yaygın bir şekilde konuşuluyordu.

 

Bakmadan Geçme