Bayraktar-İmamoğlu kavgası kızışıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddiaları üzerine yaptığı açıklamalara sert bir tepki verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddiaları üzerine yaptığı açıklamalara sert bir tepki verdi. İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bayraktar'ın İBB ve Başkan Ekrem İmamoğlu'na yönelik yalan ve iftiralar içeren söylemleriyle ilgili hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.

Paylaşımda ayrıca, bu tür asılsız iddiaların ramazan ayında dahi geri durulmadan ortaya atılmasının şaşırtıcı olmadığı vurgulanırken, toplumu kutuplaştırmak amacıyla kin ve nefreti kullanan kişilerin sosyal medyada dezenformasyon yaptığı ifade edildi. Ayrıca "Bayraktar ve benzerlerinin kötü niyetlerine milletin 31 Mart'ta gereken cevabı verdiği ve vermeye devam edeceği" belirtildi.

İBB hesabından yapılan paylaşım:

"????Haluk Bayraktar isimli kişinin sosyal medya platformu X paylaşımında İBB ve Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yalan ve iftiralara yer verildiği görülmüştür. 

????Haluk Bayraktar isimli kullanıcı hakkında, bu asılsız iddialarından dolayı, hem kişisel hem de kurumsal hukuki süreç başlatılacaktır. 

????Ramazan ayında bile iftira ve kumpastan geri durmayanların, bayramda da aynı kötülüklere devam etmesine şaşırmıyoruz. 

????Bu şahıs ve benzerleri sosyal medyada dezenformasyon yaparak, içindeki kin ve nefreti toplumu kutuplaştırmak için kullanıyor. 

????Bu millet sizin kötü aklınıza 31 Mart’ta dersini verdi, vermeye de devam edecektir."

Bayraktar'ın açıklaması

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise, medyada yer alan İsrail ile ilgili iddialara sert bir tepki göstermişti. Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracat kısıtlamaları arasında yer alan jet yakıtı iddialarına karşı çıkan Bayraktar, konuyu yargıya taşıyacaklarını ve olası tazminatın Gazze'ye yardım olarak aktarılacağını açıkladı.

Ayrıca, sosyal medyada şirket ve yöneticilere karşı yürütülen iftira kampanyasına da değinen Bayraktar, bu iddiaların alçakça ve şerefsizce olduğunu belirtti. Baykar'ın Türkiye'den Gazze'ye insani yardımlar gerçekleştiren bir firma olduğunu vurgulayan Bayraktar, oluşacak tazminatların yine Gazze'ye yardım olarak aktarılacağını ifade etti.

Tepkilerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da değinen Bayraktar, İmamoğlu'nun iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer aldığı iddialarını gündeme getirdi. İBB Başkanı'na "tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırakması" çağrısında bulunan Bayraktar, yalandan başka bir şey söyleyemeyenlerin mertçe konuşmalarını istedi.

 

Bakmadan Geçme