• Haberler
  • Memur
  • Bazı meslek grupları için geçerli tazminatlar mühendislere de ödenmeli

Bazı meslek grupları için geçerli tazminatlar mühendislere de ödenmeli

Kamu personel rejiminin deneyimli ismi Ahmet Ünlü, bugünkü yazısında Memur-Sen Konfederasyonu tarafından hazırlanarak yayımlanan 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı Raporu'nu masaya yatırıyor.

Kamu personel rejiminin uzman ismi Ahmet Ünlü, bugünkü yazısında Memur-Sen Konfederasyonu tarafından hazırlanarak yayımlanan 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Paneli/Çalıştayı Raporu'nu masaya yatırıyor.

Geçen ay düzenlenen çalıştay sonucunda elde edilen bilgi, birikim ve önerilerin raporlaştırılarak kamuoyuyla paylaşılması bekleniyordu. Beklenen rapor, 21 Mart'ta kamuoyuna açıklandı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından duyuruldu.

Ünlü, raporu derinlemesine inceleyip bazı notları Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde paylaştı. Ünlü,  mühendislerin sorumluluklarının çok fazla olması ve alınan tazminatların yetersizliğine de işaret etti.

Tespit ve öneriler

1. Tazminatların Genişletilmesi: Bazı meslek grupları için ödenen tazminatların mühendislere de yapılması icap ediyor Örneğin, Askeri Personel, Hakim ve Savcılar gibi meslek gruplarına ödenen tazminatlar benzer bir düzenleme ile mühendislere de yapılması gerekiyor.

2. İlave Ödeme Kalemleri: Görev, sorumluluk ve temsile bağlı olarak Temsil Tazminatı, Sorumluluk Tazminatı ve Mühendislik Tazminatı gibi ilave ödeme kalemleri düzenlenmeli ve teknik personelin mağduriyeti giderilmesi icap ediyor.

3. Ek Göstergelerin Yeniden Düzenlenmesi: Ek göstergeler derece ve kıdeme göre arttırılmalı, İş Gücü, İş Riski ve Temininde Güçlük Zammı gibi yan ödemelerin gösterge puanlarında tatmin edici bir düzenleme yapılmalı. Bu konuda beklenti büyük.

4. Tazminat Yansıtma Oranlarının Gözden Geçirilmesi: Tazminat yansıtma oranları adil ve hakkaniyetli şekilde, mühendis ve diğer teknik personel için de gözden geçirilmeli ve düzenlenmeli.

Ahmet Ünlü'nün vurguladığı gibi, mühendislerin sorunlarının çözülmesi ve adaletli bir çalışma ortamının sağlanması, kamu hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşıyor.

Bakmadan Geçme