Bazı öğrenciler eylülde okula başlayamayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında bazı öğrencilerin Eylül ayında okula başlayamayacağını açıkladı. Peki bu durumun ana nedeni ne? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılına ilişkin önemli bir duyuruda bulundu. Yeni eğitim dönemi, 9 Eylül'de başlayacak, ancak bazı öğrenciler hasat mevsimi nedeniyle Eylül ayında okula devam edemeyecek. Özellikle fındık, üzüm ve pamuk gibi tarım ürünlerinin hasadı için aileleriyle birlikte tarlalarda çalışan öğrenciler, okula neredeyse bir ay veya daha fazla süreyle katılamayacak.

Bu nedenle, anasınıfı, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin uyum haftasında başlayacak eğitim öğretim yılı, 2 Eylül'de başlayacak. Ancak genel olarak tüm kademelerde eğitim 9 Eylül'de resmi olarak başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, hasat mevsimi nedeniyle okula devam edemeyen öğrenciler için gerekli düzenlemeleri yapacak ve eğitim sürecinin aksamaması için çeşitli önlemler alacak. Hasat mevsiminin sona ermesiyle birlikte, öğrencilerin okula dönüşleri sağlanacak ve eğitim süreçleri kaldığı yerden devam edecek.

Bakmadan Geçme