• Haberler
  • Memur
  • Belediye 'mağdur köpek' tarafında dosyaya müdahil oldu

Belediye 'mağdur köpek' tarafında dosyaya müdahil oldu

Bakırköy Belediyesi, istismara uğrayan köpeğin mağdur sıfatıyla davaya müdahil oldu.

Bakırköy Florya’da bir sokak köpeğine yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan Paşa T.’nin ilk duruşması, Bakırköy Adliyesi’nde görüldü. Haziran ayında gerçekleşen olayda, bölge sakinlerinin ihbarı üzerine gözaltına alınan şüpheli, veteriner raporlarının da istismar bulgularını doğrulamasıyla tutuklu yargılanmaya başlanmıştı.

Mahkeme heyeti, sanığın "Hayvanlara Cinsel Saldırı" suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkemede, Bakırköy Belediyesi'nin davaya müdahil olma talebi de kabul edildi.


Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun talimatıyla, belediye avukatları davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi kabul ederek, Bakırköy Belediyesi’ni davaya tüzel kişilik sıfatıyla dahil etti. Belediye, köpeğin mağduriyetini temsilen sürecin sonuna kadar davanın takipçisi olacağını duyurdu.


Sanık Paşa T., duruşmada suçlamaları reddetse de, istismara uğradığı belirlenen "Alice" isimli köpeğin durumu ve olayın delilleri doğrultusunda tahliye talebi mahkemece reddedildi. Bakırköy Belediye Başkanı Ovalıoğlu, davanın, benzer hayvan istismarı davalarında ilk duruşmada tahliye kararı verilmesine rağmen, bu davada tutukluluk kararıyla dikkat çektiğini ifade etti.

Ovalıoğlu, "Bu dava diğer davalara kıyasla emsal olma özelliği taşıyor. Bakırköy Belediyesi olarak hayvan haklarının savunucusu olmaya ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme