• Haberler
  • Memur
  • Belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili müfettişler devrede

Belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili müfettişler devrede

Bakan Işıkhan, belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili olarak, 'Rehberlik Teftiş Başkanlığımız, bize gelen her türlü şikayeti değerlendiriyor ve anında olayla ilgili müfettiş görevlendiriyoruz' açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, belediyelerin borçlarıyla ilgili yapılandırma ve taksitlendirme başvurularının artacağını belirtti. Ayrıca, belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyelerin 96 milyar lirayı bulan borcunun tahsili için harekete geçti. Bu borcun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğu kaydedildi.

Belediyelerden Ödeme Talebinde Bulunanlar Oldu

Bakan Işıkhan, belediyelerden ödeme talebinde bulunanlar olduğunu belirterek, "Belediyelerden ödeme talebinde bulunanlar oldu. Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz, ondan sonra başvuranlara birlikte ne yapabiliriz, nasıl taksitlendirebiliriz konulu çalışmaları yapıyoruz" dedi. Yapılandırma ve taksit seçenekleriyle ilgili başvuruların gün geçtikçe artacağını düşündüklerini vurguladı. Ortalama bir rakam henüz belli değil ancak, belediyelerin il müdürlüklerine başvurularının sürdüğünü ifade etti.

Bakan Işıkhan, belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili olarak, "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız, bize gelen her türlü şikayeti değerlendiriyor ve anında olayla ilgili müfettiş görevlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme