• Haberler
  • Memur
  • Belediyelerin SGK borçlarının tahsilatında 6 aşamalı süreç

Belediyelerin SGK borçlarının tahsilatında 6 aşamalı süreç

SGK, belediyelerin toplam 96 milyar lirayı bulan borçlarının tahsili için kapsamlı bir süreç başlattı. Bu borçların yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğu belirtiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyelerin toplam 96 milyar lirayı bulan borçlarının tahsili için kapsamlı bir süreç başlattı. Bu borçların yüzde 67,7’sinin CHP’li belediyelere ait olduğu belirtiliyor.

 

SGK, borçların tahsilatında uygulayacağı 6 aşamalı süreci açıklamış bulunuyor. İlk aşamada, SGK İl Müdürleri aracılığıyla belediyelere bilgilendirme yapılıyor. İkinci aşamada, borçlarla ilgili resmi bildirimler belediyelere ulaştırılıyor. Üçüncü aşamada ise, bildirilen borçlara herhangi bir itiraz olmaması durumunda, ödemeye ilişkin süreç başlatılıyor.

 

Belediyeler borçlarını ödemedikleri takdirde süreç, icra işlemleri ile devam ediyor. Borçların ödenmemesi halinde dördüncü aşama olarak icra süreci başlatılıyor. Beşinci aşamada, borçların taksitlendirilmesi talep edilebiliyor. Son aşamada ise, borcun hâlâ ödenmemesi durumunda, belediyelere ait gayrimenkuller SGK tarafından talep edilebiliyor.

 

SGK yönetim kurulunca değerlendirilen teklifler doğrultusunda, süreç sonuçlandırılıyor.

Bakmadan Geçme