• Haberler
  • Memur
  • Belediyenin yüzde 500'ü aşan zamları yargıya taşındı

Belediyenin yüzde 500'ü aşan zamları yargıya taşındı

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki CHP'li belediyenin yüzde 500'ü aşan zamları, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri tarafından mahkemeye taşındı. Zamların yürütmesinin durdurulması ve iptali için Trabzon İdare Mahkemesi'ne başvuruldu.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Kaya eleştirilerin hedefinde.  Ortahisar Belediyesinin, haziranda İmar ve diğer kalemlere yapılan yüzde 500'ü aşan zamları, AK Partili ve MHP'li Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri tarafından mahkemeye taşıdı.

Sabah gazetesinden Özgür Demirtaş'ın haberine göre, Trabzon İdare Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, zamların yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edildi. Dilekçede, zamların belediye bütçesi ve vatandaşların ekonomik durumu üzerinde olumsuz etkileri olabileceği belirtildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz ve MHP Grup Başkan Vekili Abdurrahman Kınalı, zamların halk üzerindeki ağır yükünü vurgulayarak, meclis olarak daha önce yapılan görüşmelerde indirim önerisi getirmelerine rağmen uzlaşma sağlanamadığını ifade ettiler. Meclis üyeleri, belediye başkanından uzlaşma çağrısında bulunarak, yargı sürecini başlatmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme