• Haberler
  • Memur
  • Berensu'nun ölümünde ihmal var mı? İtfaiyeciler hakkında adli ve idari soruşturma

Berensu'nun ölümünde ihmal var mı? İtfaiyeciler hakkında adli ve idari soruşturma

Ankara'da 13 yaşındaki Berensu Bolat'ın ölümüne yol açan asansör kazasında ihmali olduğu belirtilen itfaiye görevlileri hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Ankara'da 13 yaşındaki Berensu Bolat'ın mahsur kaldığı asansörden kurtarılmaya çalışılırken ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Savcılık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlattı.

Ankara Batı Başsavcılığı, Berensu Bolat'ın ölümüne yol açan asansör kazasıyla ilgili taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla soruşturma yürütüyor. Olayın ardından apartman yöneticisi gözaltına alındı ve itfaiye görevlileri ise bilgi amaçlı ifadesine başvuruldu. Yöneticinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Belediyeden açıklama

Soruşturma kapsamında bilirkişi raporu hızla hazırlandı. İlk raporda, itfaiye görevlilerinin ihmali olduğu vurgulandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Savcılık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından olaya müdahale eden personeller hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Hukuki süreçlerin ve açılan soruşturmaların neticesinde, eğer Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu tespit edilirse, tüm yasal işlemler hassasiyetle takip edilecek ve uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.

 

Bakmadan Geçme