• Haberler
  • Memur
  • Beylikdüzü Belediyesi'nde en düşük memur maaşı 63 bin lira oldu

Beylikdüzü Belediyesi'nde en düşük memur maaşı 63 bin lira oldu

Beylikdüzü Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, belediyede en düşük memur maaşı 63 bin TL'ye yükseldi. Başkan Mehmet Murat Çalık, bu artışla hiçbir çalışanını enflasyona ezdirmeyeceklerini ve hizmet üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

Beylikdüzü Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, kamu emekçileri için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. İmza töreni, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Meryem Göktepe, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve KESK Eş Başkanı Ahmet Karagöz katıldı.

Yeni sözleşme ile Beylikdüzü Belediyesi’nde en düşük devlet memuru maaşı aylık ortalama 63 bin TL olarak belirlenirken, bu rakamın asgari ücretin yaklaşık dört katına denk geldiği belirtildi. Ayrıca, ikramiye sayısı 7'ye çıkarıldı ve yan haklarda çeşitli iyileştirmeler yapıldı.

İmza töreninde konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Göreve geldiğim ilk andan itibaren sizlerle yol yürümenin büyük gururu ve onuru içerisindeyim. 410 bin vatandaşımız ve 2 bin 165 personel ile 5 yıldır tek vücut olduk. Beylikdüzü Belediyesi her zaman komşusunun, işçisinin, emekçisinin ve memurunun yanında oldu. Birlikte yaptık, birlikte başardık. Bugüne nefes, yarına umut olmaya gayret ettik. Bugün de 'Yarının Öncüsü Beylikdüzü' diyerek yaptığımız her işle diğer yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına örnek olmaya gayret ediyoruz. Emekçi arkadaşlarımın mutlu, huzurlu olduğu ve gelecek kaygısı yaşamadan çalıştığı bir ortamı inşa etmeye gayret ediyorum” dedi.

Çalık, sözleşmeyle en düşük devlet memuru maaşının 63 bin TL’ye çıkarıldığını ve tüm sosyal denge ödentilerinin enflasyona endeksli olarak 6 ayda bir memur maaş zam kat sayısı kadar artırılacağını ifade etti. Başkan Çalık, “Hiçbir yol arkadaşımızı enflasyona ezdirmeyecek, bu memleket için hep birlikte hizmet üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Meryem Göktepe, sosyal kazanımlar noktasında önemli adımlar atıldığını belirterek, toplu sözleşmenin emekçiler için büyük bir iyileşme sağlayacağını vurguladı. KESK Eş Başkanı Ahmet Karagöz, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve toplu sözleşme sürecine katkıda bulunan tüm temsilcilere teşekkür etti. Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise, toplu sözleşme görüşmelerinin mutabakatla sonuçlanmasının önemini belirterek, sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

Bu gelişme, Beylikdüzü Belediyesi’nin kamu emekçileri ile olan ilişkilerinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor ve benzer uygulamaların diğer yerel yönetimlere örnek teşkil edebileceği düşünülüyor. 

Bakmadan Geçme