• Haberler
  • Emekli
  • Bilal Erdoğan: EYT büyük bir felaketti, kandırıldık

Bilal Erdoğan: EYT büyük bir felaketti, kandırıldık

Bilal Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili olarak iktidarın kandırıldığını belirterek, düzenlemeyi siyasetin popülizme zorlanmasıyla gerçekleşen büyük bir felaket olarak nitelendirdi.

 

İktidar kanadından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair eleştiriler sürüyor. AKP’nin Kocaeli’de düzenlediği ‘İnsan Hakları Eğitim Kampı’nda gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, EYT’nin siyasetin popülist baskıları sonucunda hayata geçtiğini ve büyük bir hata olduğunu ifade etti. Erdoğan, gençlerin bu konuda aldatıldığını belirterek, "EYT büyük bir felaketti. Gençler EYT’ye karşı bir kamuoyu oluşturmadı. Muhalefetin iteklemesiyle bu düzenleme gerçekleşti ve şu anda bunun bedelini ödüyoruz" dedi. 

EYT düzenlemesinin, gençlerin iş alanlarına dahil olacağı vaadiyle savunulduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini vurgulayan Erdoğan, kendisinin de bu düzenlemeyle emekliliğe hak kazandığını dile getirdi. Erdoğan, "42-45 yaşındaki insanlar emekli oldu, şimdi kim ödeyecek onların maaşlarını? Siz ödeyeceksiniz, çalışan gençler ödeyecek" dedi.

Muhalefeti popülist bir anlayışla hareket etmekle suçlayan Erdoğan, siyasetin bu şekilde halkı kandıran bir tavırla yönlendirildiğini ve EYT gibi düzenlemelerin uzun vadede ülkeye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, gençleri daha fazla çalışmaya ve üretmeye teşvik eden bir zihniyetin önemine değinerek, “Ekmek elden, su gölden yaşamak en güzel hayat mıdır? Bunu sorgulamalıyız” şeklinde konuştu.

Erdoğan, gençlere kitap tavsiyelerinde bulunarak, Batı’nın düşünce liderleri ile İslam dünyasının büyük düşünürlerini birlikte okumalarını önerdi. “Bir Karl Marx okurken, yanına İbn-i Sina koyun. Bizim düşünce büyüklerimizi de ihmal etmeyin” dedi. Ayrıca, Mehmet Akif ve Cemil Meriç gibi düşünürlerin fikirlerine dikkat çekerek, Türkiye’nin Batılılaşmadan da gelişebileceğini vurguladı.

Son olarak TEKNOFEST örneğini veren Erdoğan, "Namazlı, niyazlı insanlar şimdi TEKNOFEST yapıyor. Teknoloji ve bilimde önemli başarılara imza atan bu gençler, Türkiye’nin geleceğine yön verecek" diyerek, gençlerin teknoloji ve bilim alanında uluslararası başarılar elde edebileceğine olan inancını dile getirdi.

Bakmadan Geçme