- Haberler
- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2. Bölge İstişare Toplantısı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2. Bölge İstişare Toplantısı
- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Müzakereleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Ögüt: - 'Dördüncü sanayi devriminde Türkiye'nin geride kalması düşünülemez''
KIRKLARELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2. Bölge İstişare Toplantısı Kırklareli'de başladı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Müzakereleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Alparslan Ögüt, bakanlıkla ilgili konuların istişare edilmesi için toplantılar düzenlediklerini söyledi.
Bu tür toplantıların önemli olduğunu belirten Ögüt, teknolojinin son 30 yıldır baş döndürecek şekilde geliştiğine işaret etti.
Teknolojinin sanayide de kendine yer bulduğunu dile getiren Ögüt, ''Ülkemiz için neler yapabilirizi bu toplantıda konuşacağız. Buharla çalışan makinelerden, yapay zekayla çalışan makinelere adım attığımız bu güne kadar üç sanayi devrimi gören dünya, 1960'lı yıllardan bu yana kalkınma modellerinin ana eksenine bilim ve sanayiyi koymuştur'' şeklinde konuştu.
Dünyada teknoloji ve dijitalleşmenin giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Ögüt, şöyle devam etti:
'' Birçok ülke akıllı üretim teknikleriyle, robotları ve yazılımlarını sanayisinde kullanmaya başladı. Dördüncü sanayi devrimine geçiş süresinde Türkiye'nin geç kalmaması ve etkin rol alabilmesi için ülkemizde başta bakanlığımız olmak üzere kurumlarımız hızla çalışmalara başladı. Dördüncü sanayi devrimini yakından takip etmek ve çalışmaları yürütmek için bakanlığımızda bir çalışma grubu oluşturuldu. Dördüncü sanayi devriminde Türkiye'nin geride kalması düşünülemez.''
Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise Kırklareli'nin sanayi, tarım, hayvancılık, turizm ve eğitim kenti olduğunu kaydetti.
Kentin Anadolu ve Avrupa arasında geçiş noktası olduğunu vurgulayan Civelek, ''Kırklareli güçlü üretim altyapısı olan, gelişme potansiyeli yüksek, ülke ekonomisine katkısı olan üreten bir kenttir. Nitelikli iş gücü, ham madde, üretim araçlarının temini ve üretilen mallarının gerek iç, gerekse dış piyasaya ulaştırmasındaki kolaylıkları ile İstanbul’un hemen yanı başında olması, Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin il sınırından geçiyor olması, Edirne ve Kırklareli arasına yapılacak olan havaalanı bakımında önemli bir avantaja sahiptir. Dereköy Hudut Kapısı'nın açılacak olması da kentimizi cazibe merkezi haline getirecektir'' ifadelerine yer verdi.
Toplantıda Kırklareli Bilim Sanayi ve Ticaret Müdürü Muzaffer Aygün ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Müdürü Ertuğrul Ziya Çetintaş da bir konuşma yaptı.
Toplantı yarın sona erecek.