• Haberler
  • Memur
  • Bir Behzat Ç. hikayesi daha: Beşikçioğlu'nun atadığı özel kalem müdürü bazen işe geliyor

Bir Behzat Ç. hikayesi daha: Beşikçioğlu'nun atadığı özel kalem müdürü bazen işe geliyor

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun özel kalem müdürü olarak atadığı Nursemin Bellek'in bazen işe gelmediği ortaya çıktı.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçılarından Erdal Beşikçioğlu, 'Behzat Ç.' adlı dizisiyle geniş kitleler tarafından tanınmıştı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Beşikçioğlu son günlerde liyakat ve nepotizm gibi iddialarla gündemde. CHP'li Beşikçioğlu hakkında yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Sabah gazetesinin haberine göre, Beşikçioğlu'nun özel kalem müdürü olarak Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in atadığı ortaya çıktı. Atanan özel kalem müdürünün bazen işe gelmediği ile alakalı olarak "Geldiği ya da gelmediği benim tasarrufumda" dedi.**

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, Etimkent A.Ş.'nin yönetim kuruluna atadığı isimlerin Ankara'da ikamet etmediği iddia edildi. AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Av. Uğur Çağlar, "Vatandaşın parası vatandaşa harcanacak" diyen Beşikçioğlu'na bu yönetim kurulu üyelerine ne kadar huzur hakkı ödendiğini sordu. Çağlar, belediyenin Ahi Kent isimli şirketini AŞ'ye dönüştürme gerekçesinin yandaşlara hizmet olduğunu öne sürdü.

Çağlar, yönetim kurulu üyelerinin çoğunun Ankara'da ikamet etmediğini, liyakat açısından bir seçilim yapılmadığını belirtti. Örneğin, Başkan Yardımcısı Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in özel kalem müdürü olarak atanması ve bazen işe gelmemesi eleştirilirken, CHP'li yetkililerin liyakat vurgusunun uygulamada gerçekleşmediği ifade edildi.

Daha önce de benzer liyakat sorunları yaşandığı belirtilen Beşikçioğlu'nun, Ordu'da yerel bir televizyon kanalı sahibi olan akrabası Gökhan Beşikçioğlu'nu ve eski Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu'nu görevlendirdiği kaydedildi.

 

Bakmadan Geçme