Bir öğretmen cinsel istismar iddiasıyla tutuklandı

  • 45

Konya'da bir lisenin 9'uncu sınıf öğrencisi S.D., öğretmeni M.K. (55) hakkında cinsel istismar iddialarında bulundu. İddialar, M.K.'nin ocak ayından bu yana öğrenciye sosyal medya ve 'WhatsApp' üzerinden cinsel içerikli mesajlar gönderdiği, öğrenciyi öpmeye çalıştığı ve okulda elle tacizde bulunduğunu ihtiva ediyordu. Ailesi, bu iddialar üzerine M.K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öğrenci S.D., M.K.'nin özel ders talebi sırasında cep telefonu numarasını alarak 3 ay önce mesaj atmaya başladığını ifade etti. M.K., mesajlarında öğrenciye iltifatlar yaparak onunla sevgili olmak istediğini belirtti. Ancak S.D., M.K.'nin evli olduğunu ve böyle bir ilişkinin mümkün olmadığını söyledi.

S.D., M.K.'nin kalemliğine bin TL ile gümüş takı seti koyduğunu ve bunları fark edince iade ettiğini aktardı. Öğrenci, öğretmenin kendisini erkek öğrencilerle gördüğünde tepki gösterdiğini ve daha önce de ona öpmeye çalıştığını iddia etti.

M.K., suçlamaları kabul etmedi ve ifadesinde S.D.'nin babasıyla birlikte yanına geldiğini, kızına göz kulak olmasını istediğini belirtti. M.K., S.D.'ye yardım amaçlı olarak kalemliğine bin TL bıraktığını ve doğum günü hediyesi olarak aldığı kutuyu dolaba koyduğunu söyledi.

Öğretmen, S.D.'yi erkek arkadaşıyla uygunsuz bir şekilde gördüğünü ve bu durumu uyardığını belirterek, S.D.'nin iftira attığını savundu. M.K., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında aynı sınıftaki öğrenciler de tanık olarak dinlendi. Bir öğrenci, S.D.'nin öğretmenin kolye, yüzük ve küpeden oluşan gümüş takımı koyduğunu ve S.D.'nin bu takıları iade ettiğini belirtti. Diğer öğrenciler de M.K.'nin diğer öğrencilere de iltifatlarda bulunduğunu, ancak S.D.'ye daha fazla iltifat yaptığını ifade etti.

S.D.'nin annesi N.D., kızının yaşadıklarını öğrendikten sonra M.K.'nin kızına tehdit içeren mesajlar gönderdiğini belirtti. N.D., kızının ruh sağlığının bozulduğunu ve M.K.'nin en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

Bakmadan Geçme