• Haberler
  • Emekli
  • Birçok ünlü sanatçının bahtına da 12.500 lira emekli maaşı

Birçok ünlü sanatçının bahtına da 12.500 lira emekli maaşı

Ünlü sanatçılar düşük emekli maaşlarına dikkat çekti bazıları 12.500 TL emekli maaşı alıyor

 

Bazı ünlü sanatçılar, zaman zaman emekli maaşlarının çok düşük olmasından şikayetçi olduklarını dile getiriyor. En düşük emekli maaşına gelen zamdan bu ünlü sanatçılar da yararlanacak. 

Bu sanatçılardan bazılarının emekli maaşları şu şekilde: EYT'ten emekli olan 56 yaşındaki Hamdi Alkan, 12.500 TL; ünlü model Ebru Şallı'nın emekli maaşı, 12.500 TL; Emre Altuğ'un emekli maaşı da 12.500 TL. Bu bilgiler 2023 yılında basına yansımıştı ve güncellenmiş rakamlar olarak dikkat çekiyor.

Ancak bu durumda olan kaç kişinin olduğu bilinmiyor, çünkü ilgili kurumlar rasyonel bir analize imkan sağlayacak verileri üretmiyor. Şu ana kadar yetkililerden bu konuda tek bir açıklama gelmedi. Muhalefet ise durumu eleştiriyor; en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini savunuyor. Fakat kimse çıkıp, "Emekli maaşı sosyal yardım değil; ödenen primlerden daha fazla emekli maaşı nasıl verilecek?" diyemiyor. Bu durum, konunun sahipsiz kalmasına neden oluyor.

Sonuç olarak, vergi mükellefleri, vergileriyle kimleri finanse ettiğini bilemiyor. Asgari ücretliler de vergi artışlarıyla bu ödemelerden etkileniyor. Özetle, tartışılmayan tek konu, düşük emekli maaşı alanların ödedikleri primler. Yıllarca düşük prim ödeyip, şimdi de milletin vergileriyle yüksek emekli maaşı almak oldukça eleştiriye açık bir durum.

Bakmadan Geçme