Birtek-Sen'e Bakanlıktan 1,5 milyon lira para cezası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikasına (Birtek-Sen) 1,5 milyon TL para cezası kesti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikasına (Birtek-Sen) 1,5 milyon TL para cezası uyguladı.

Sendika Genel Başkanı Mehmet Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, “Sendika seçme hakkını kullanmak isteyen ve hakları için direnen Özak işçilerine yaşatılan zulüm yetmedi.  Baskıyla, yasaklarla, gözaltılarla sendikamızın ve Özak işçilerinin mücadelesini sindiremediler; şimdi de sendikamızı mali olarak çökertmek için çalışma bakanlığı skandal bir kararla sendikamıza 1,5 milyon TL idari para cezası kesti.” ifadesini kullandı.

Türkmen şunları kaydetti:

“Patronların ve iktidarın ucuz iş gücü ve köle kampı haline getirmek istediği Urfa ve bölge illerinde bu kölelik düzenine karşı çıkmanın, bölgeyi Türkiye’nin Bangladeş’i haline getirme projesine karşı çıkmanın cezasıdır bu.

Bu saldırı, yalnız BİRTEK-SEN’e değil, kölelik koşullarına itiraz eden bütün emekçilere ve onları temsil eden bütün sendikalara yöneliktir. Baklanlığın sendikamıza kestiği bu ceza, eğer işçilerin ve diğer sendikalalrın güçlü bir itirazı, ortak ve örgütlü  bir tepkisiyle yanıtlanmazsa, iktidar ve patron yandaşı olmayan bütün sendikalara karşı benzer uygulamaların önünü açacak bir karardır.

Özak Tekstil işçilerinin mücadelesini örgütleyen, aylarca fabrika önünü direniş alanına çeviren işçiler ve sendikanın iradesine yapılan bir saldırı.

Sarı sendikaları korumaya and içmiş devlet, sermaye ve kolluk güçlerinin saldırısını el birliğiyle savuşturacağız. Birtek-Sen'in haklı mücadelesinde her zaman yanındayız!”

KESK’in sosyal medya paylaşımında şunlar kaydedildi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sendikalı oldukları için işten atılan ÖZAK işçilerinin üyesi oldukları BİRTEK-SEN'e para cezası vermesi eşi görülmemiş bir hukuksuzluktur. Bakanlık işveren gibi davranarak suç üstü yakalanmıştır. Bakanlığın tarafsız olma zorunluluğu her zaman olduğu gibi bir kez daha kağıt üstünde kalmıştır. Bu hukuksuzluktan derhal vazgeçilmeli, işten atılan ÖZAK işçilerinin tüm haklarıyla birlikte işe iadesi sağlanmalıdır.”

Bakmadan Geçme