Bodrum Belediyesi'nin 1800 mülküne haciz

Bodrum Belediyesi'nin yaklaşık 2 milyar TL'lik borçları nedeniyle 1800 mülküne haciz konulduğu açıklandı.

Bodrum Belediyesi'nin SGK ve Muğla Vergi Dairesi’ne olan toplam 2 milyar TL'ye yakın borcu nedeniyle 1800 mülküne haciz işlemi başlatıldı.

Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre, Belediye, bu borçları ödeyebilmek için 11 adet parseldeki arazilerin satışına karar verdi. Bu karar, belediye meclisinin dün gerçekleştirdiği olağan toplantıda kabul edildi. Satışa çıkarılması planlanan taşınmazlar arasında Bodrum’un Gökçebel, Gündoğan ve Yeniköy mahallelerinde yer alan arsalar bulunuyor. Bu taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre satışının yapılması planlanıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, belediyenin mali durumu hakkında detaylı bilgi verdi. SGK ve vergi borçlarının büyük kısmının yapılandırılamadığını ve borçların aylık faiz yükü nedeniyle hızla arttığını ifade eden Mandalinci, Muğla Vergi Dairesi’nin kendilerinden gayrimenkul talep ettiğini belirtti. Mandalinci, "Vergi borcumuzun 500 milyon TL’si bulunuyor. Bunun 250 milyon TL’si yapılandırmada, diğer 250 milyon TL’si ise yapılandırılamıyor. Bu borç her ay artıyor. Faiz yükü altında ödeme yapamıyoruz ve mülk talebiyle karşılaştık" dedi.

Belediye’nin SGK borcunun ise 900 milyon TL'yi aştığını belirten Mandalinci, belediye ve belediyeye bağlı Gıda A.Ş.’nin toplam personel maaşlarının aylık 63 milyon TL olduğunu ve bu maaş yükünün de borçların artmasında etkili olduğunu söyledi. Mandalinci, belediyeye ait toplam 1800 gayrimenkulün tamamının haciz altında olduğunu belirterek, "Eğer bir anlaşma yapmazsak, Bodrum Belediyesi'nin mülkleri devlet eliyle satışa çıkabilir" dedi. Belediyenin mali dengesinin bozulduğunu ve personel maaşlarının ödenmesinde zorluk yaşandığını vurgulayan Mandalinci, bu süreci yönetebilmek adına 11 parselin satış yetkisini belediye meclisinden talep etti.

Mandalinci, satışı planlanan bu taşınmazların tümünün satışa çıkmayacağını, ancak felaket senaryoları oluşmadan önce önlem almak zorunda olduklarını ifade etti. 

 

Bakmadan Geçme