• Haberler
  • Aktüel
  • Boykota çağıran Diyanet İşleri Başkanı'nın damadı İsrailli markanın temsilcisi çıktı

Boykota çağıran Diyanet İşleri Başkanı'nın damadı İsrailli markanın temsilcisi çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın damadının, boykot listesindeki ürünlerin bölge distribütörü olması dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın damadı Berat Şirinat, boykot çağrıları yaptığı bilinen iki İslami markanın Sakarya’daki distribütörü olduğu belirlendi. Erbaş, İsrail’e karşı yapılan boykot çağrılarına destek vermiş, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etmişti. 

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Erbaş’ın damadı, 2007 yılında kurulan ve petrol ürünleri ile otomotiv alanında faaliyet gösteren şirketin bölge distribütörlüğünü yapıyor. Bu şirketin, "İsrail’e destek vermek" ile suçlanan markaların temsilcisi olduğu ifade edildi. Damat Şirinat'ın şirketinin 2011 yılında distribütörlük anlaşması imzaladığı, 2012 yılında ise markanın genel satış performansında Türkiye birinciliği elde ettiği belirtildi. Ayrıca, şirketin dünyada yalnızca 69 kişiye verilen "Elçilik kulüp üyesi" unvanına sahip olduğu da kaydedildi.

Erbaş’ın damadının, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yürüttüğü boykot çağrılarının arka planında durması, hem dini hem de siyasi tartışmaları alevlendirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın boykot kampanyaları kapsamında vatandaşları bu markalardan uzak durmaya davet etmesi, kamuda büyük bir tartışma konusu haline geldi.

Bakmadan Geçme