• Haberler
  • Memur
  • Bozkurt işareti yapılan ameliyat fotoğrafına Türk Tabipleri Birliğinden tepki

Bozkurt işareti yapılan ameliyat fotoğrafına Türk Tabipleri Birliğinden tepki

Türk Tabipleri Birliği, bozkurt işareti yapan cerrahların fotoğrafına tepki gösterdi ve hekimlerin meslek ahlakı gereği yansız olmaları gerektiğini vurguladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ameliyat sırasında bozkurt işareti yapan cerrahların sosyal medyada paylaşılan fotoğrafına tepki gösterdi. TTB, hekimlerin meslek ahlakı kuralları gereğince sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlü olduklarını hatırlattı.

TTB'den yapılan açıklamada, "Hekimlerin, tıpkı toplumun diğer üyeleri gibi, farklı politik düşünce ve değerlere sahip olmaları doğaldır. Hekimler, ülkede ve dünyada gelişen olayların politik doğasına karşı kişisel olarak tutum almakta da doğal olarak özgürdür. Bununla birlikte hekimler, meslek ahlakı kuralları gereğince sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlüdür" ifadesi kullanıldı.

Basında ve sosyal medyada hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini belirten işaretler yaptıkları görüntülerin yayımlandığını belirtilen açıklamada şu ifedelere yer verildi:

 "Hekimlerin, meslek ahlakı kuralları gereğince sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlüdür. Bu kuralların var edilme nedeni, toplumun mesleğe ve mesleği uygulayanlara güven duymalarını sağlamaktır. Söz konusu görüntülerin bu yükümlülüklerle bağdaşmadığı, güveni zedeleyici nitelikte olduğu açıktır." 

Eski Başkan Fincancı 'terör örgütü propagandası yapma' suçundan tutuklanmıştı

Eski TTB  Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TSK'nın terör örgütü PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı ileri sürdüğü için "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bakmadan Geçme