Bu pazar seçim olsa CHP AK Parti'nin 1 puan önünde

Türkiye'nin Nabzı anketi sonuçlarına göre, bu pazar seçim yapılması durumunda, kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP yüzde 32.1 oy oranıyla AK Parti'nin yüzde 31'lik oy oranını geride bırakıyor.

Metropoll Araştırma'nın ekim ayı “Türkiye’nin Nabzı” anketi sonuçlarına göre, bu pazar seçim yapılması durumunda, kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP yüzde 32.1 oy oranıyla AK Parti'nin yüzde 31'lik oy oranını geride bırakıyor. MHP yüzde 6.3, İYİ Parti yüzde 5.6, DEVA Partisi yüzde 10.6, YRP yüzde 3.6, Zafer Partisi yüzde 3.8 ve TİP yüzde 1.7 oranında oy alırken, ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakiplerine karşı desteği de değerlendirildi. 

Ankete göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşı karşıya geldiğinde Yavaş yüzde 53.8 oyla önde, Erdoğan ise yüzde 28.7'de kalıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Erdoğan karşılaşmasında ise İmamoğlu yüzde 49, Erdoğan yüzde 30.6 oranında oy alıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdoğan'a karşı yarıştığı senaryoda ise Özel yüzde 45.2 oy alırken, Erdoğan yüzde 31.2’de kalıyor. 

Ankete katılanların yüzde 37.3'ü seçimleri CHP’nin kazanacağına inanırken, yüzde 32.3’ü AK Parti’nin kazanacağını düşünüyor. Ankete göre CHP seçmeninin yüzde 47.7'si, partinin Özgür Özel liderliğinde başarılı olacağını öne sürerken, yüzde 22.5’lik kesim Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde kazanma şansı olduğunu düşünüyor. Siyasi figürlerin beğeni sıralamasında ise Mansur Yavaş yüzde 57 ile ilk sırada yer alırken, İmamoğlu yüzde 48.1, Özel yüzde 34.6, Erdoğan yüzde 34.4 ve Devlet Bahçeli yüzde 26.9 oranında beğeni topluyor.

Bakmadan Geçme