• Haberler
  • Memur
  • Burhan Özfatura'dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat

Burhan Özfatura'dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat

İzmir Belediye Başkanlığı döneminde dürüst kişiliğiyle tanınan Burhan Özfatura, yerel seçim sonrası başkanlara uyarılarda bulundu.

İzmir Belediye Başkanlığı döneminde dürüst kişiliğiyle tanınan Burhan Özfatura, yerel seçim sonrası başkanlara uyarılarda bulundu. Özfatura, belediye başkanlarının vaatlerinin abartılı olduğunu belirterek, müflis belediyelerin aşırı istihdam ve borçlarla mücadele ettiğini vurguladı. Denetlenmeyen belediye şirketlerini de eleştiren Özfatura, başkanların liyakat yerine sadakati ölçü aldığını savundu ve dürüst, liyakat sahibi kadroların kurulması gerektiğini söyledi. Özfatura, başkanlara sağlık, huzur ve başarılar diledi, ancak harama bulaşmamaları ve adil olmaları gerektiğini vurguladı.

Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer'in yazısı:
 

Burhan Özfatura’dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat
 

İzmir Belediye Başkanlığı sırasında dürüst kişiliği ile dikkati çeken ve yazıları ile doğru önerilerde bulunan Burhan Özfatura yerel seçimler sonrasında artık uygulama safhasına geçildiğini belirterek, “CHP tam bir demokrasi zaferi kazandı” diyor.
İzmir’de çıkan ‘Gözlem’ gazetesinde “Belediye bakanları kardeşlerime” başlıklı yazısında önemli uyarılar yapıyor. Özetliyoruz:

- Başkan adaylarının tamamına yakını, gökteki yıldızları bile vaat ettiler. Ölçü ve sınır tanımadılar. Halbuki başlarına geçecekleri belediyelerin çoğu müflis durumdadır. Gırtlaklarına kadar borçludurlar. Hepsinde aşırı istihdam, oy avcılığı uğruna kabul edilmiş aşırı ücretler söz konusudur. Çoğu bırakalım yatırıma, ücret ödemeye bile kaynak bulamayacaktır. Cami satarak bu borçların ödenmesi de mümkün değildir.

- Hele hiçbir zaman denetlenmeyen belediye şirketleri, tam anlamı ile bir dipsiz kuyu ve kara deliktir. Her türlü israfın, aşırı istihdamın, yolsuzluğun merkezidirler. Halka ait kaynakları yandaşlara akıtmaktadırlar.

KAPASİTESİZ BAŞKANLAR

- Bunların yanı sıra göreve gelenlerin önemli bir kısmı, belediye yönetecek kapasitede değildirler. Zira tüm genel başkanlar, liyakati değil sadakati ölçü almışlardır. (Bu durumu telafi etmenin tek yolu; başkanların dürüst, liyakat ve vizyon sahibi, kaliteli kişilerden müteşekkil kadro kurmasıdır.)

- Bu tabloya rağmen bütün başkanlarımıza, sağlık, huzur ve başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun; gururdan, harama bulaşmaktan, saçı bitmemiş yetim hakkına el uzatmaktan, partizanlıktan, adaletsiz davranışlardan, dalkavuklardan, çıkarcılardan, koltuk dostlarından, din bezirgânlarından, kamu kaynaklarını hortumlayanlardan, her devrin adamlarından, siyaset cambazlarından korusun. Basiret, feraset versin. Rüşvete, israfa, lüks tutkusuna, yalana, şirke, adaletsizliğe bulaştırmasın. Güzel ahlak sahibi kılsın. Herkesi kucaklasınlar.

Bakmadan Geçme