• Haberler
  • Memur
  • Bürokratların çift maaşına asgari ücret sınırı önergesine ret

Bürokratların çift maaşına asgari ücret sınırı önergesine ret

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bürokratların ikinci maaşlarını asgari ücretle sınırlamayı reddedildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, kamuoyunda uzun süredir tartışılan bürokratların çift maaşı konusunda önemli bir düzenleme yapıldı. Komisyonda, yönetim ve denetim kurulu üyeleri gibi kamu görevlilerinin kendi görevleri dışında aldıkları maaşları sınırlandıran kanun teklifi kabul edildi.

631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yapılan düzenlemenin yetersiz olduğu gerekçesiyle harekete geçen komisyon, özellikle bürokratların aldıkları ikinci maaşların yüksekliği konusunda düzenlemeye gitme kararı aldı. CHP'nin önergesiyle asgari ücretle sınırlanması teklifi ise reddedildi.

Komisyonda yapılan görüşmelerde, kamu görevlilerinin kendi görevleri dışında aldıkları maaşların toplamının 98 bin lira ile sınırlandırılması kararlaştırıldı. Bu düzenleme ülke ekonomi şartları göz önünde bulundurularak yapılan bir tasarruf önlemi olarak değerlendiriliyor.

Yapılan düzenlemenin detayları, kamuoyu tarafından merakla beklenirken, tartışmaların ve tepkilerin devam etmesi bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme