Bürokratların yaptığı hatalı işlerin faturasını siyasetçiler öder

  • 167

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu bürokratların doğru hizmet edip etmedikleri takip edilmezse faturanın siyayet kurumu tarafından ödeneceğini belirtti. Likoğlu yazında şu ifadeleri kullandı:

"BÜROKRATLARIN DOĞRU HİZMET EDİP ETMEDİĞİNİN TAKİPÇİSİ OLUNMALI!

Tam bu sebeple seçim sonuçlarını değerlendirme fırsatı oluşmuşken, birden siyasetçiler ve siyaset kurumu tekrar hedefe koyuldu. Tekrar söylüyorum, parti farkı olmaksızın... CHP’li belediyelerin atamaları, AK Partili siyasetçilerin yediği içtiği. Seçmene siyasetçilerin tamamının kötü olduğunu anlatan haberler çıkmaya başladı. Yok, birbirlerinden farkları algıları oluşmaya başladı.

Siyaset kurumu milli iradenin temsil edildiği ve milletin hesap sorabildiği bir yerdir. Bu kurum yıpratılırsa, itibarsızlaştırılırsa, bundan en çok vesayetçiler mutlu olur.

Milletin iradesine mazhar olanlar, bu bilinçle hareket etmeli. Siyasetçi de siyaset kurumuna gözü gibi bakmalı. Atadığı bürokratların, temsil ettiği millete hizmet edip etmediğinin takipçisi olmalı.

Eğer vatandaş, sağlık hizmetinden, adalet beklentisinden, asayiş ve güvenlikten, eğitim kalitesinden şikayetçiyse devlet dairelerine gittiğinde “Bugün git, yarın gel” şeklinde eskiden yaşadığı memur anlayışıyla tekrar karşılaşıyorsa, bunun faturasını siyasetçiye keser!..

Milletin takdiriyle yetki kullanma erkini elde eden siyasetçi, milletin beklentilerine cevap vermeyen bürokrasiden sorumludur. Hesap sormazsa, sandıkta bedel öder!"

Bakmadan Geçme