• Haberler
  • Aktüel
  • Çalışanların yüzde 34'ü işinden ayrılmak istiyor

Çalışanların yüzde 34'ü işinden ayrılmak istiyor

Ernst&Young (EY) tarafından yapılan araştırmaya göre, çalışanların yüzde 34'ü bir yıl içinde işlerinden ayrılmayı düşünüyor. Şirketler, hibrit çalışma modellerini benimseyerek bu değişime uyum sağlamaya çalışıyor.

Ernst&Young (EY), "2024 İş Gücü Mobilitesinin Geleceği" adlı araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre, çalışanların yüzde 34'ü bir yıl içinde işlerinden ayrılmak istiyor. Bu oran, şirketlerin hibrit çalışma modellerine yönelik yaklaşımlarını da etkiliyor; ankete katılanların yüzde 82'si hibrit çalışma modeline geçiş stratejileri geliştirdiğini belirtiyor.

EY'nin araştırmasına göre, iş gücü hareketliliği küresel ölçekte iş yapış biçimlerinde önemli değişikliklere yol açıyor. Şirketler, mobilite stratejilerini yeniden tasarlayarak stratejik uyum, yetenek bağlantısı, dijital odaklanma, esneklik ve dış uzmanlık gibi faktörleri vurguluyor.

Araştırmaya katılanlar, gelişmiş ve gelişmekte olan sektörlerde iş gücü mobilite fonksiyonlarının önemli olduğunu belirtiyor. Örneğin, enerji, teknoloji, medya, telekomünikasyon ve finansal hizmetler gibi sektörlerde mobilite fonksiyonları gelişmiş durumda.

İşverenlerin büyük çoğunluğu (yüzde 98), yurt içi ve uluslararası çalışan hareketlerini yakından takip ediyor. Ayrıca, iş gücü profesyonellerinin yüzde 86'sı, iş gücü hareketliliğinin kurumsal sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağladığını ve çevre dostu uygulamaları teşvik ettiğini düşünüyor.

Geleceğe yönelik olarak, iş gücü mobilite teknolojilerine yapılan yatırımların artması bekleniyor. Ankete katılan işverenlerin yüzde 91'i, otomasyon ve dijitalleşmenin verimliliği artırdığını düşünüyor ve bu alana yönelik yatırımları planlıyor.

EY Türkiye İş Gücü Danışmanlığı Lideri Ersin Yıldırım, esnek çalışma düzenlerinin önemini vurgulayarak, şirketlerin bu değişimlere uyum sağlaması gerektiğini belirtti. Yıldırım'a göre, başarılı bir iş gücü mobilite stratejisi, liderlik becerilerinin geliştirilmesini ve gelecekteki iş gücü dinamiklerine uyum sağlanmasını gerektiriyor.

Bakmadan Geçme