• Haberler
  • Memur
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan Memur-Sen'e ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan Memur-Sen'e ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Konfederasyonunu ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Konfederasyonunu ziyaret etti. Bakan Işıkhan, 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 13. Çalışma Meclisi öncesi, konfederasyonun gündemini değerlendirmek üzere Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Konfederasyon yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" teması ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan Memur-Sen'e ziyaret

Çalışma Meclisi'nin, sorunların geniş perspektiften değerlendirilmesi, emeğin güçlendirilmesi, değişen sistem içerisinde emeğin daha korunaklı hale getirilmesi, ve emekçilerin daha güçlü ve adil temsili için sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi konularında atılması gereken adımları ele alacağı belirtildi.

Büro Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada da Bakan Işıkhan'ın ziyareti ve yapılan görüşmelerin detayları paylaşıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan Memur-Sen'e ziyaret

Çalışma Meclisi'nin önemine vurgu yapılırken, sendikal örgütlenme ve emeğin korunması konularında Bakan Işıkhan'a iletilen mesajlar aktarıldı. Memur-Sen, sosyal diyalogun ve katılımcı demokrasinin önemini vurgulayarak, Çalışma Meclisi'nin geniş bir perspektifte değerlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun Kurtuluş Yolu'nda yapılacak etkinlikte, adil paylaşım, insan onuruna yaraşır ücret, geniş örgütlenme hakkı ve adaletli vergi sistemi gibi konuların gündeme getirileceği ifade edildi.

Bakmadan Geçme