• Haberler
  • Memur
  • Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının azami personel sayısı belirlendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının azami personel sayısı belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan personel yönetmeliğinde 'Başkanlık hizmetleri, toplam sayısı üç yüzü geçmemek üzere (...) istihdam edilen personel eliyle yürütülür.' ifadesi de yer aldı.

 Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının Teşkilatı, Çalışma Usul ve Esasları ile Personeli Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gaze'de yayımlandı. Buna göre, 28/8/2014 tarihli ve 29102 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının Teşkilatı, Çalışma Usul ve Esasları ile Personeli Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırıldı.

Resmi Gazete'de ayrıca Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Personel Yönetmeliği yayımlandı. Yönetmelikle, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, personelinin istihdamı, nitelikleri, işe alınma süreci ve diğer konuları düzenlendi.  23 Mart 2024 tarihli yönetmelikle, başkanlığın personel politikalarını ve uygulamaları detaylıca belirlendi.

Yönetmelikte, "Başkanlık hizmetleri, toplam sayısı üç yüzü geçmemek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 28'inci maddesine göre iş mevzuatı kapsamında istihdam edilen personel eliyle yürütülür." ifadesi de yer aldı.

Yönetmeliğin amacı, başkanlığın görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmesi için nitelikli personel istihdamını sağlamak olarak kayda geçiridi.

Yönetmelikte, Personel istihdamı ve nitelikleriyle ilgili bölümlerde, başkanlığın hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan insan kaynağının belirlenmesi ve planlanması önemli bir yer tuttu. İnsan kaynakları planlaması yapılırken, başkanlığın mevcut yapısı, faaliyet alanının değişen ihtiyaçları, teknolojik gelişmeler ve bütçe imkanları dikkate alınacak.

Yönetmelik ayrıca, personel kadrolarının ihdas, değişiklik, iptal ve kullanımı hususlarında uygulanacak olan genel kuralları da içeriyor.

Bakmadan Geçme