• Haberler
  • Memur
  • Cevdet Yılmaz: 2025 ortalarında enflasyon yüzde 20-30 olacak

Cevdet Yılmaz: 2025 ortalarında enflasyon yüzde 20-30 olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gelecek yıl hedeflenen enflasyon oranı hakkında yaptığı açıklamada, 2025 ortalarında enflasyonun yüzde 20 ila 30 arasında olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen toplantıda iş insanlarıyla bir araya geldi. Yılmaz, enflasyon ve büyüme ilişkisine değindi. Yılmaz, kısa vadede zorluklar yaşanabileceğini ancak düşen enflasyonun orta vadede büyümeyi destekleyeceğini ifade etti. 

Orta Vadeli Plan'da da yer alan tespit ve hedefleri işaret eden Yılmaz şu mesajları verdi:
- Hazirandan bugüne enflasyonda 23,5 puanlık bir düşüş yaşandı.
- Ağustos ayında enflasyonun yüzde 52 seviyesine ulaştığını, Eylül ayında ise 50'nin altına inmesini beklediklerini belirtti.
- Yıl sonunda Orta Vadeli Program hedefinin yüzde 41,5 olduğunu açıkladı.
- Gelecek yılın ortalarında enflasyonun 20 ila 30 arası bir seviyeye düşeceğini ve bugünkü kadar gündem oluşturmayacağını vurguladı.
- 2025 sonu itibarıyla enflasyonu 20'nin altına düşürmeyi, 2026 yılında ise tek haneli rakamlara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yılmaz, enflasyonla mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, geçmişteki başarılarına atıfta bulundu ve benzer sonuçları elde etme inancını dile getirdi.

Bakmadan Geçme