• Haberler
  • Memur
  • Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 2 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 2 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a, 'tehdit' suçundan verilen hapis cezası onandı ve siyasi yasak getirildi.

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a, "tehdit" suçundan verilen hapis cezası onandı ve siyasi yasak getirildi.

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a "hukuki alacağın tahsili amacıyla tehdit" suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Aynı suçtan yargılanan kardeşi, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar için de aynı süre hapis cezası onandı. Mahkeme, mahkumiyet süresince her iki isim için de siyasi yasak kararı aldı. Sanıklardan Mustafa ve Alper Aydar ise beraat etti.

Kadir Aydar, kararla ilgili yaptığı açıklamada yargı sürecinde delillerin eksik incelendiğini ve davanın hızla sonuçlandırıldığını belirtti. Ayrıca, bu kararın Ceyhan halkının iradesine ipotek koyma girişimi olduğunu vurguladı ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti.

Kadir Aydar kimdir?

Kadir Aydar, 6 Haziran 1988 tarihinde Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Ceyhan’da başlayan Aydar, Piri Reis Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi'nde üç farklı bölümden mezun oldu. Akademik kariyerini Uluslararası Finans ve İşletme alanında sürdüren Aydar, Çukurova Üniversitesi Konsey Başkanlığı, Ceyhan Ticaret Borsası Meclis Üyeliği gibi birçok önemli görevde yer aldı. Aynı zamanda Ceyhan Genç İş Adamları Derneği'nde İkinci Başkanlık yaparak iş dünyasında da önemli bir yere sahip oldu.

Siyasi kariyerine 18 yaşında CHP’ye üye olarak başlayan Aydar, 2015 yılında CHP Ceyhan İlçe Başkanı seçildi. 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olarak Ceyhan Belediye Başkanı oldu ve %50,6 oy alarak büyük bir başarıya imza attı. Şeffaf ve ulaşılabilir belediyecilik anlayışıyla Ceyhan halkına hizmet eden Aydar, 2024 yerel seçimlerinde %45,67 oy oranıyla yeniden belediye başkanlığına seçildi.

Bakmadan Geçme